Το ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει τη Ρεάλ (έχοντας πάρει και «διπλό» στη Μαδρίτη), τόνισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου ενόψει του μεγάλου τελικού με τη «Βασίλισσα» στο Final Four της Euroleague την Κυριακή (26/5, 21:00).

Παράλληλα, ο Έλληνας φόργουορντ, ύστερα από σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι θα ήταν μια… Νέμεσις για τον ίδιο η κατάκτηση αυτού του τίτλου. Ενδιάμεσα, δε, υπογράμμισε ότι κόντρα στη Φενέρ οι παίκτες του «τριφυλλιού» ένιωθαν ότι έπαιζαν εντός έδρας.

O Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε αρχικά για:

-το εάν είναι έτοιμος να πανηγυρίσει: «Εννοείται πως είμαι έτοιμος. Εντάξει μεσολαβούν πολλά πράγματα μέχρι να συμβεί αυτό, 40 λεπτά θα είναι πραγματική μάχη σώμα με σώμα. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Ακόμα και τώρα καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό που έχουμε καταφέρει και πόσο δύσκολο θα είναι το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Ρεάλ, παρόλα αυτά δεν υπερεκτιμάμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν και θα μπούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

-το πού μπορεί να κριθεί ένα τέτοιο παιχνίδι: «Σίγουρα, έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ταλέντο, κατά τη γνώμη μου η πιο ταλαντούχα ομάδα στη φετινή Euroleague. Είναι μια ομάδα, η οποία είναι γεμάτη σ’ όλες τις θέσεις. Το έχει αποδείξει κατακτώντας την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Από εκεί και πέρα, σίγουρα έχει τρωτά σημεία. Αποδείξαμε στην τελευταία μας αναμέτρηση στη Μαδρίτη ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε και ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί απέναντί τους. Νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις μάχες σώμα με σώμα, θα κριθεί στη σκληράδα, θα κριθεί στο ποιος θα δείξει ότι το θέλει πιο πολύ και νομίζω η ομάδα είναι έτοιμη».

-το εάν θα ήταν μια «Νέμεσις» εάν κατακτούσε αύριο το πρώτο του τρόπαια στον τρίτο του τελικό, σε μια σεζόν που έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο: «Ναι, θα ήταν πάρα πολύ ωραία. Παρόλα αυτά, το έχω ξαναπεί πάρα πολλές φορές, για μένα καμιά φορά το ταξίδι είναι ακόμα πιο σημαντικό από τον προορισμό. Έρθει δεν έρθει αυτή η κούπα ξέροντας ότι έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό, ξέροντας ότι έχω προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορώ, ότι έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό το πράγμα και είμαι συγκεντρωμένος και έτοιμος γι’ αυτή τη στιγμή, θα ζήσουμε με το αποτέλεσμα. Έχοντας πει αυτό το πράγμα, εννοείται θέλω να νικήσουμε».