Ο προπονητής, Μάκης Σεργίδης κλήθηκε να αναλύσει στην ιστοσελίδα μας την πορεία της ΑΕΚ με τον Ραν Μπεν Σιμόν στο…τιμόνι της ομάδας. Μίλησε για τις αλλαγές που έφερε η έλευση του, για την φιλοσοφία του και για τα παιχνίδια όπου η ομάδα είχε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή αλλά δεν τα κατάφερε.

Αναλυτικά:

Η πορεία με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο αποδείχθηκε εξαιρετική, τι άλλαξε στην ομάδα και την έφερε εδώ που είναι σήμερα;
«Όποια και να είναι η κατάληξη του τελικού είναι αποδεκτό ότι η πορεία της είναι άξια συγχαρητηρίων και δεν το βλέπεις συχνά. Ειδικά όταν αναλάβεις την ομάδα άλλου προπονητή είναι ακόμα πιο δύσκολο, ελάχιστοι πιστεύαμε ότι θα μπει 6άδα τότε. Φαίνεται ότι άλλαξε άμεσα την ψυχολογία και πέρασε τη δική του φιλοσοφία. Κατάφερε να ορίζει την μοίρα της μόνη της η ΑΕΚ αφού με νίκη είναι πρωταθλήτρια. Υπήρξαν και τα παιχνίδια που μπορεί να δημιουργούσαν διαφορετικά δεδομένα όπως με το ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση αλλά και πάλι είναι εδώ που μιλάμε σήμερα».

Γιατί η ΑΕΚ όποτε είχε την ευκαιρία να «πατήσει» κορυφή δεν τα κατάφερε;
«Είναι γεγονός ότι το να κυνηγάς κάποιον στην κορυφή είναι διαφορετικό από το να είσαι πρώτος και να σε κυνηγούν. Σε κρίσιμα ματς όπως με το ΑΠΟΕΛ μέχρι το 78’ ήταν δική της η κορυφή αλλά κατάφερε να χάσει ένα παιχνίδι πολύ εύκολα από ένα ΑΠΟΕΛ που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ακόμα και με την Ανόρθωση δικαιούτο τη νίκη αλλά έπρεπε να ήταν τελειωμένο από νωρίς το παιχνίδι και δεν το έκανε γι’ αυτό και το πλήρωσε. Μπορεί να δείχνει κάτι το γεγονός αυτό αλλά η πορεία της είναι αξιοθαύμαστη και είναι ουσιαστικά στην κορυφή απλά με ισοβαθμία στην οποία υπερτερεί το ΑΠΟΕΛ στα μεταξύ τους παιχνίδια».

Σόλωνας Κύπρου