Στις 11 Μαΐου η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη μοναδική ομάδα την οποία δεν κατάφερε φέτος να κερδίσει. Σε τρεις αγώνες κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, κατέγραψε μία ισοπαλία (2-2 στο ΓΣΠ) και δύο ήττες (3-0 και 2-1 στην «Αρένα»), στοχεύοντας στο φινάλε να σπάσει το ρόδι και να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη επί των γαλαζοκιτρίνων, που θα είναι συνάμα η πιο γλυκιά και σημαντικότερη στην ιστορία της!
Το κίνητρο ασφαλώς δεν θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Αφενός καλείται να αποδείξει στο τελευταίο ματς της σεζόν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλό της, αφετέρου να πάρει το διπλό για να μην μείνει απλά στην πηγή, όπως συνέβη κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτή τη φορά να πιει νερό και να ξεδιψάσει. Έχει αρκετούς σκοπέλους να ξεπεράσει αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, μα δεν έχει άλλη επιλογή.
Όποια κι όσα κι αν είναι τα εμπόδια, οφείλει να βρει τους τρόπους να τα υπερκεράσει και να δώσει τέλος στην… ξηρασία 36 ετών. Τόσα χρόνια απέχει από το πρωτάθλημα η Λάρνακα και στις 11 του μήνα, είναι η ευκαιρία να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την… κατάρα!

Ανδρέας Βεντούρης