Την εμπλοκή τρίτου οχήματος στο μοιραίο ατύχημα στον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου, που συνέβη γύρω στις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Απριλίου 2024 και κόστισε τη ζωή στον 17χρονο Αλέξανδρο Κασιουλή, επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των μελών της Τροχαίας Λευκωσίας στη σκηνή του δυστυχήματος.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ήδη διενεργούνται έρευνες και εξετάσεις για εντοπισμό οχήματος μάρκας Nissan, καθώς εντοπίστηκε εξάρτημα του μοντέλου TIIDA, ιαπωνικής κατασκευής το οποίο εφαρμόζεται σε αυτοκίνητα κατασκευής από το έτος 2004 μέχρι και το 2012.
Ο κύριος Αντρέου έκανε λόγο για πολύ μεγάλο αριθμό οχημάτων της συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου που είναι καταχωρημένα στο σύστημα του ΤΟΜ, ενώ οι Αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής πληροφόρηση για το χρώμα του ύποπτου οχήματος.
Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απηύθυνε εκ νέου έκκληση εάν οποιοδήποτε πρόσωπο ενδεχομένως γνωρίζει οτιδήποτε που αφορά στις συνθήκες πρόκλησής του θανατηφόρου, να επικοινωνήσει με την Τροχαία Λευκωσίας, στα τηλέφωνα 22802023/ 22802086/22802075 ή με τη Γραμμή του Πολίτη 1460.
«Αν ένα τέτοιο όχημα χτύπησε το θύμα, σίγουρα θα φέρει κάποια χτυπήματα ή ζημιές.»
Κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του νεαρού προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθως και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων.
«Ο τρόπος που βρέθηκε το όχημα, η θέση του οδηγού ήταν άθικτη και τα τραύματα που εντοπίστηκαν κατά τη νεκροτομή δεν συνάδουν με το όχημα που βρέθηκε στην τελική του θέση.»
Η εξόδιος Ακολουθία για τον άτυχο Αλέξανδρο θα ψαλεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις έντεκα το πρωί από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον συνοικισμό Ανθούπολης.

Πηγή: Alphanews