Η ΑΕΛ, πανηγυρίζει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα και εν αναμονή του τελικού κυπέλλου (βλέπε ΑΕΛΑΕΚ) φαίνεται ότι προμηνύονται και προετοιμάζονται σημαντικές αλλαγές στο άθλημα του Φούτσαλ από τη σεζόν 2024-25.
Συγκεκριμένα, όλα τα σωματεία (πλην της ΑΕΛ) θα ζητήσουν από την ΚΟΠ, όπως εγκρίνει τη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος, χωρίς ξένους Φουτσαλιστές!
Ο λόγος και η δικαιολογία τους, είναι το οξύ οικονομικό πρόβλημα που έχει ουσιαστικά…διαλύσει το άθλημα, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν, κατά την οποία μόλις 5 ομάδες έλαβαν μέρος και εκ των οποίων μάλιστα η Αραράτ και το ΑΠΟΕΛ, απλά είχαν συμμετοχή!
Το σκεπτικό των σωματείων για να αγωνίζονται μόνο Κύπριοι, θα δικαιολογηθεί με το ενδιαφέρον νέων παιδιών να ασχοληθούν με το άθλημα και παράλληλα να ανασυνταχθούν και εκείνα τα σωματεία που διαλύθηκαν λόγω του οικονομικού.
Οι δικές μας πληροφορίες, θέλουν και την ΚΟΠ να είναι θετική στην αναδιοργάνωση του Φούτσαλ και μάλιστα θα ετοιμάσει με τη σειρά της εισηγήσεις για να βοηθηθούν τα σωματεία να δείξουν ενδιαφέρον.
Οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν με το τέλος της σεζόν . Να σημειώσουμε πάντως και το εξής σημαντικό.
Μιλώντας με στελέχη ομάδων, μας είπαν ότι αν η ΚΟΠ δεν αποφασίσει τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΟΥΣ δεν θα δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες!!!
Σημειώνουμε επίσης, ότι η πρωταθλήτρια ΑΕΛ είναι κάθετη και συγκεκριμένα δεν συνηγορεί σε πρωτάθλημα χωρίς ξένους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΣΑΜΑΝΗΣ: «Έχω άποψη και θέση για το καλό του Φούτσαλ…»