Η Μαγιόρκα πήγε στην Ανδαλουσία για δυο αποτελέσματα και πέτυχε τον στόχο της, αφού, στο ντέρμπι παραμονής, έφερε 1-1 με την Κάδιθ. Πλέον, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, για να πέσει η αυλαία της εφετινής La Liga, η ομάδα του Αγκίρε βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, εκεί όπου παραμένει η Κάδιθ, στο -5 από τη 17η Θέλτα.

Στο 12ο λεπτό, ο Βαλιέντ, από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μουρίκι, με κεφαλιά, έβαλε μπροστά στο σκορ τη Μαγιόρκα, με τον Κοσοβάρο να φτάνει τα έξι γκολ, στη φετινή σεζόν, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Επτά λεπτά αργότερα, η Μαγιόρκα είχε νέα τελική, με καλό σουτ του Γκονζάλες, αλλά, την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Η πιο σημαντική φάση της Κάδιθ, στο πρώτο μέρος, ήταν το ψαλίδι του Ράμος, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον γκολκίπερ Ραΐκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σέρχι Γκουαρδιόλα πέρασε στην ενδεκάδα της Κάδιθ και, στο 59ο λεπτό, ήταν εκείνος που έβγαλε τη σέντρα, από τα δεξιά, με τον Μασκαρέλ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και, άθελά του, να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του, για το 1-1. Η είσοδος του Γκουαρδιόλα έκανε πιο ζωηρή τη Κάδιθ, η οποία, μετά την ισοφάριση με αυτογκόλ, έψαξε την ολική ανατροπή, με τον 32χρονο φορ να απειλεί στο 62′. Στο 86′, η Μαγιόρκα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Νταρντέρ βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Λεντέσμα, αλλά, σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 90′, ο γκολκίπερ της Μαγιόρκα έκανε άστοχη έξοδο, όμως δεν βρέθηκε παίκτης της Κάδιθ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει στην ομάδα του την πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Όσο για τη Μαγιόρκα, παραμένει χωρίς νίκη, μακριά από την έδρα της, εδώ και δέκα αγωνιστικές, ωστόσο, και ο βαθμός που απέσπασε ενδέχεται να αποδειχθεί πολύτιμος στο φινάλε.

ΚΑΔΙΘ: Λεντέσμα, Οούσου (46′ Γκουαρδιόλα), Φάλι, Τσουστ, Πιρές (46′ Ερνάντες), Αλκαράθ, Φερνάντες, Καρθελέν, Κρις Ράμος (80′ Μάρτι), Ναβάρο (79′ Ματσίς), Χουάνμι (66′ Γκόμεθ)

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Ραΐκοβιτς, Γκονζάλες, Βαλιέντ, Ράιγιο, Νάστασιτς, Μαφέο (84′ Λάτο), Σάμουελ Κόστα (70′ Νταρντέρ), Μασκαρέλ, Ράντονιτς (57′ Σάντσες), Μουρίκι (84′ Πρατς), Ντάνι Ροντρίγκες (70′ Μορλάνες)