Θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο άνετα ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου στην ιστορία της Άρσεναλ. Αλλά όπως δέχθηκε τα δώρα που της έκανε η Τότεναμ, άλλο τόσο τ’ ανταπέδωσε. Οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να θριαμβεύσουν, αλλά τελικά επιβλήθηκαν 3-2 με άγχος στο Tottenham Hotspur Stadium και συνεχίζουν να μάχονται για την κορυφή μέχρι το φινάλε. Χάνονται οι ελπίδες των «σπιρουνιών» για την 4άδα. Τεράστια νίκη η Μπόρνμουθ, 3-0 την Μπράιτον.

Τότεναμ – Άρσεναλ 2-3

Η Άρσεναλ δεν χρειάστηκε να κάνει τρομερά πράγματα στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Για την ακρίβεια, απλά έκανε άρτια όσα ήξερε ότι έπρεπε να πράξει στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει αυτό το ματς. Δηλαδή να σφίξει την αμυντική της λειτουργία, να εκμεταλλευτεί τα κόρνερ και να κάνει ζημιά στα κενά που θα άφηνε η Τότεναμ τις στιγμές που εκείνη θα είχε την μπάλα και θα μετέφερε κορμιά στην επίθεση.

Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν στην ανάπαυλα να έχουν προβάδισμα τριών τερμάτων και να έχουν αναγκάσει οπαδούς της Τότεναμ ν’ αποχωρήσουν από το γήπεδο δίχως να παρακολουθήσουν το δεύτερο μέρος! Στο 15ο λεπτό ο Χόιμπιεργκ με αυτογκόλ από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων έκανε το 1-0, όμως, η ομάδα του Ποστέκογλου επιχείρησε να βγάλει αντίδραση.

Στο 20′ με τον Ρομέρο που τρύπωνε συνεχώς στα καρέ του Ράγια τα «σπιρούνια» είχαν δοκάρι, στο 22′ το γκολ του Φαν ντε Φεν ακυρώθηκε για οφσάιντ χιλιοστών και στο 27′ από μαγική μπαλιά του Χάβερτς στο χώρο προς τον Σάκα, ο Άγγλος την «κόλλησε», έφερε στο αριστερό και πλάσαρε τον Βικάριο για το 2-0.

Ένα δεκάλεπτο αργότερα ξανά από εκτέλεση κόρνερ η Άρσεναλ με κεφαλιά του Χάβερτς που βρέθηκε ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 3-0 και το ντέρμπι είχε μετατραπεί σε παράσταση κυνικής και τρομερά αποτελεσματικής εμφάνισης από πλευράς φιλοξενούμενων στο Tottenham Hotspur Stadium.

 

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είχε «παγώσει» στη συνέχεια του ματς, η Άρσεναλ έδειχνε ικανή να βρει κι άλλα γκολ συνεχίζοντας ν’ απειλεί και να κερδίζει την κατοχή της μπάλας. Ο Ράγια έγινε … γενναιόδωρος στο 64′ και πρόσφερε το γκολ στον Ρομέρο κάνοντας μεγάλο λάθος στα όρια της περιοχής του, με την ομάδα του Αρτέτα να δέχεται τέρμα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 10 ώρες ποδοσφαίρου! Ήταν τέλη Γενάρη στο Νότιγχαμ η αμέσως προηγούμενη φορά…

Το γήπεδο δεν μπορούσε να δώσει πια ώθηση στους παίκτες του Ποστέκογλου, αλλά το έκανε… άθελά του ο Ράις. Στο 84′ κλώτσησε τον Ντέιβις που του πρόλαβε την μπάλα, ο ρέφερι με το onfield-review έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σον ευστόχησε στο 87′ για το 3-2! Αυτό γέμισε με άγχος τους «κανονιέρηδες», η Τότεναμ κράτησε την μπάλα, πίεσε για την ισοφάριση, ο Αρτέτα φώναζε σε όλους ν’ αμυνθούν και το φινάλε βρήκε τους διεκδικητές του τίτλου να πανηγυρίζουν.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντέιβις (89’ Λο Σέλσο), Φαν ντε Φεν, Μπεντανκούρ (46’ Σαρ), Χόιμπιεργκ (64’ Μπισουμά), Κουλουσέβσκι, Μάντισον (64’ Ριτσάρλισον), Βέρνερ (32’ Τζόνσον), Σον

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Παρτέι, Ράις, Έντεγκααρντ (89’ Κίβιορ), Σακά, Τροσάρ (63’ Μαρτινέλι), Χάβερτς

Μπόρνμουθ – Μπράιτον 3-0

Το ντέρμπι της νότιας ακτής κατέληξε στην Μπόρνμουθ που κατέγραψε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία της παρουσίας της στην Πρέμιερ Λιγκ! Οι «cherries» του Ιραόλα επιβλήθηκαν 2-0 της Μπράιτον που … όπως η Λίβερπουλ αυτό το χρονικό διάστημα, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Σενέσι στο 13ο λεπτό για το 1-0, ενώ, στο 52′ ο Ενές Ουνάλ με τον ίδιο τρόπο βρήκε κι εκείνος το δρόμο προς τα δίχτυα για το 2-0 των γηπεδούχων. Το σύνολο του Ιραόλα με τον Κλάιφερτ στο 87′ να μπαίνει κι εκείνος στη λίστα των σκόρερ γράφοντας το τελικό 3-0, μπήκε στην πρώτη 10άδα της Πρέμιερ Λιγκ και οι 48 βαθμοί είναι ό,τι καλύτερο έχει καταφέρει στην πρώτη κατηγορία.

Την ίδια στιγμή, με αυτό το αποτέλεσμα οι «γλάροι» συνεχίζουν ν’ αγνοούν τις νίκες από τις 10/3.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Τρέιβερς, Κουκ, Κέλι, Σκοτ (77’ Ααρονς), Σμιθ, Σεμένιο, Ουαταρά, Κλάιφερτ (90′ Σαντί), Σενέσι (90′ Χιλ), Ουνάλ (67’ Κρίστι), Σολάνκε

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Φερμπρούχεν, Ιγκόρ Ζούλιο (74’ Γουέμπστερ), Ντανκ, Γκρος, Ο’Μαχόνι (46’ Γουέλμπεκ), Οφιά (74’ Φέλτμαν), Μπάρκο, Γκίλμουρ, Μπουονανότε, Αντινγκρά (66’ Ενκίσο), Ζοάο Πέδρο (89′ Μπαλέμπα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ