Η Ανόρθωση δεν ήταν κακή στην «Αρένα», ούτε όμως έπιασε καμιά σπουδαία απόδοση. Είναι αλήθεια ότι κορυφαίος της ήταν ο Ιβάν Αρμπολέδα –κι αυτό κάτι λέει. Σημασία έχει στην τελική ότι δεν απέφυγε την ήττα –την εμφάνιση δεν θα τη θυμάται κανείς μετά από καιρό.
Είχε τα ελαφρυντικά της με τις πολλές απουσίες, ούτε αυτές ωστόσο θα μείνουν στο σκληρό δίσκο της μνήμης. Η ομάδα της Αμμοχώστου δέχθηκε άλλη μία ήττα το τελευταίο διάστημα, την τέταρτη στα τελευταία εφτά παιχνίδια που την φέρνουν να υποχωρεί στη βαθμολογία.
Μπαίνει οριστικά στα πλέι οφ ως έκτη, ελπίζει ωστόσο ότι τουλάχιστον θα πάρει το παιχνίδι που έχει στο χέρι κόντρα στην ΑΕΖ ώστε να μειώσει κατά τρεις βαθμούς την απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες.
Σίγουρα τα πράγματα αρχίζουν πλέον να ζορίζουν περισσότερο. Η Ανόρθωση ελπίζει ότι οι επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών θα τη βοηθήσουν να αλλάξει την εικόνα της στα πλέι οφ, στα οποία σίγουρα δεν θα μπει με τις προοπτικές που θα ήθελε ή θα περίμενε πριν από ένα με ενάμιση μήνα.
Ασφαλώς δεν έχει τελειώσει κάτι, η «κυρία» παραμένει στο κόλπο της Ευρώπης, ωστόσο είναι γεγονός ότι τα περιθώρια για νέες απώλειες είναι πλέον στενότερα.

Ανδρέας Βεντούρης