Το ντέρμπι της 11ης Μαΐου στο ΓΣΠ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή, ωστόσο το διακύβευμα δεν είναι μονάχα ο τίτλος – οι προεκτάσεις είναι μεγαλύτερες.
Επί της ουσίας, η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό όμιλο και βεβαίως να αποκομίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Ο πρωταθλητής θα αρχίσει την προσπάθειά του από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει πως με μία και μόνο πρόκριση, θα εξασφαλίσει θέση τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.
Αντιθέτως, η ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση, θα αρχίσει την προσπάθειά της από τον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς, συνεπώς θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις για να φτάσει στους ομίλους της διοργάνωσης.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως το κέρδος για την ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια το βράδυ του Σαββάτου στο ΓΣΠ θα είναι διπλό, καθώς, πέραν από τον τίτλο θα αποκτήσει πολύ περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσει θέση στους ευρωπαϊκούς ομίλους συν τα οικονομικά οφέλη που αυτή προσδίδει!
Θυμίζουμε ότι ο αποκλεισμός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει 5.000.000 ευρώ, η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης 15.640.000 ευρώ, η παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ 3.630.000 ευρώ και η συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς 2.940.000 ευρώ.

Ανδρέας Βεντούρης