Φτάνουμε στο φινάλε του πρωταθλήματος και σε τρεις μέρες θα γνωρίζουμε και τον πρωταθλητή μετά από τον τελικό ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι να δούμε ποιες ομάδες… έπιασαν κορυφή και για πόσο χρονικό διάστημα μέσα στην σεζόν.
Στην λίστα έχουμε 5 ομάδες και αυτές είναι το ΑΠΟΕΛ, ο Άρης, η Ανόρθωση, ο Απόλλωνας και η Ομόνοια. Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ, η οποία διεκδικεί τον τίτλο, δεν κατάφερε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική να «πατήσει» στην 1η θέση. Το ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή της κατάταξης και στις 11 Μαΐου, πριν από τον τελικό, θα συμπληρώσει 115 μέρες πρώτο στην βαθμολογία. Έτσι, γίνεται η ομάδα που την φετινή χρονιά κατάφερε να διατηρήσει την 1η θέση για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Από την άλλη, ο Άρης για 8 αγωνιστικές (όχι συνεχόμενες) ήταν πρώτος, αλλά μετά την ήττα από τους γαλαζοκίτρινους στο ΓΣΠ την 25η αγωνιστική η πορεία του ήταν απογοητευτική, χάνοντας από νωρίς την «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή.
Ανόρθωση και Απόλλωνας έμειναν στο… ρετιρέ για μόλις δύο αγωνιστικές, η «Κυρία» την 2η και την 6η ενώ οι γαλάζιοι της Λεμεσού την 7η και την 8η αγωνιστική. Τελευταία και με τις λιγότερες φορές στην κορυφή είναι η Ομόνοια η οποία ήταν μόνο μετά την πρεμιέρα όπου επικράτησε 4-0 της Νέας Σαλαμίνας.

Σόλωνας Κύπρου