Ο Χάρι Κέιν θα γίνει… viral, οι «μηδενικοί» του τίτλοι το ίδιο, αλλά ποιος ήταν καλύτερός του φέτος σε ολόκληρη την Ευρώπη; Κανένας. Απλώς, το ίδιο το ποδόσφαιρο και η επιτυχία από την αποτυχία, στο τέλος της ημέρας, εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από το «χρυσό» που υπάρχει στην τροπαιοθήκη!

Έφυγε από την Τότεναμ για να πάρει τίτλους. Ναι, είναι ξεκάθαρο. Πήγε στην Μπάγερν Μονάχου. Στην ασφαλέστερη επιλογή, αν το θέλετε έτσι, ώστε να μπορέσει να «σπάσει» την κατάρα και να κατακτήσει το πρώτο «χρυσό» της καριέρας του.

Ο Χάρι Κέιν επέλεξε την ομάδα που αποτελεί ξεκάθαρα το πρώτο φαβορί στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, ώστε να κατακτήσει έναν – στη χειρότερη των περιπτώσεων – τίτλο, στην εκάστοτε σεζόν. Καμία άλλη υφίσταται με τέτοια αποτελεσματικότητα, καθώς ακόμη και η Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε, αλλά στο φινάλε της σεζόν, ο Άγγλος επιθετικός είναι για ακόμη μία σεζόν άτιτλος. Και για την ακρίβεια, η Μπάγερν Μονάχου, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, τελειώνει μία αγωνιστική περίοδο δίχως να σηκώνει ούτε ένα τρόπαιο. Ναι, μοιάζει όντως με κάποια «κακοδαιμονία». Ναι, θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά για τον Χάρι Κέιν.

Αλλά αν δούμε ψύχραιμα την κατάσταση, είναι ο μοναδικός που δεν φταίει. Ποιος μπορεί να του καταλογίσει ευθύνη, που η Μπάγερ Λεβερκούζεν «διαγράφει» την κορυφαία σεζόν της ιστορία της, ούσα 49 παιχνίδια δίχως ήττα; Ή ποιος μπορεί να πει το οτιδήποτε για τον ίδιο, από την στιγμή που ο Τόμας Τούχελ τον έκανε αλλαγή σε ημιτελικό Champions League στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»;

Όσον αφορά την ίδια την αποτελεσματικότητα του Χάρι Κέιν; Κανένας άλλος παίκτης στην Ευρώπη, είχε μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του! Ο Άγγλος έχει παίξει 45 φορές με την Μπάγερν, σε όλες τις διοργανώσεις, και μετρά 44 γκολ και 12 ασίστ. Αδιανόητους αριθμούς. Και όμως, ούτε αυτοί είναι αρκετοί, για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του…