Σήμερα, τρεις μοναχοί της Μονής καταχώρησαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ιδιωτική ποινική υπόθεση κατά της Εκκλησίας της Κύπρου, γιατί οι εκπρόσωποί της αρνούνται την καταβολή των μισθών τους.

Οι τρεις συνολικά ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις καταχωρήθηκαν από τους δύο εν αργία αρχιμανδρίτες και έναν άλλο μοναχό της Μονής, επί τω ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας παρά τα αιτήματά τους, δεν τους καταβάλουν πλέον την αντιμισθία τους.

Οι τρεις μοναχοί είχαν αποστείλει επιστολή στην Εκκλησία προ τριών περίπου εβδομάδων μέσω της δικηγόρου τους Αντριάνας Κλαΐδη, με την οποία την καλούσαν να τους πληρώσει τους μισθούς τους.

Από έρευνα που έγινε μέσω των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο philenews η κ. Κλαΐδη, διαπιστώθηκε ότι η Εκκλησία δεν ανταποκρίθηκε, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να καταχωρηθεί κατηγορητήριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος, οι μοναχοί δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους για να ζήσουν ούτε και εισοδήματα μετά το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, γι’ αυτό και ζητούν την καταβολή της αντιμισθίας τους.

Μετά την καταχώρηση της ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης, αναμένεται ότι θα οριστεί από το πρωτοκολλητείο, η πρώτη εμφάνιση ώστε να κληθούν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κύπρου για να διαπιστωθεί ποια θα είναι η αντίδραση τους.

ΠΗΓΗ: PHILENEWS