Υπάρχει ομολογουμένως πολύ μεγάλη δίψα και πίστη στις τάξεις του κόσμου της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι και το ευκολότερο να αναδείξεις την αισιοδοξία κι αυτή την πίστη απλά και μόνο από ένα άρθρο.
Αντί αυτού λοιπόν, επέλεξα να δημοσιεύσω ένα μήνυμα που έχω πάρει στο messenger από έναν νεαρό φίλο της ομάδας της Λάρνακας, που αποτυπώνει στον απόλυτο βαθμό την… τρέλα που υπάρχει γι’ αυτό το πρωτάθλημα. Ιδού λοιπόν:
«Γεια σου κύριε Βεντούρη,
είμαι και εγώ ένας που τους άρρωστους που διαβάζουν ότι άρθρο δημοσιεύεται. Ο λόγος που σας στέλνω τούτο το μήνυμα, είναι επειδή θα ήθελα να γράψετε ένα άρθρο σχετικά με την πίστη που έχουμε σε αυτή την ομάδα.
Εγώ και ο φίλος μου, που είμαστε φοιτητές στην Αγγλία, έχουμε εξετάσεις λίγες μέρες μετά τις 11 του Μάη αλλά δεν είναι αρκετό για να μας αποτρέψει από το να έρθουμε Κύπρο να δούμε την ομάδα μας. Πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα ότι θα το κατακτήσει. Ακόμα και μετά το σοκ με την Ανόρθωση, την ίδια νύχτα κλείσαμε και τα εισιτήρια για να έρθουμε Λάρνακα στις 11 του Μάη.
Ακόμα και αν το πρόγραμμα των διαβασμάτων μας πιέζει, ακόμα και αν δεν μας επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται σε τούτη την ομάδα. Για έναν και μοναδικό λόγο. Επειδή όταν μας ανοίξουν το στήθος, θα δουν ότι η καρδιά μας είναι κιτρινοπράσινη».
Οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο, μάλλον περιττεύει…

Ανδρέας Βεντούρης