Η Λειψία κέρδισε την Γκλάντμπαχ με 2-0 και πλησίασε την Ντόρτμουντ στον ένα βαθμό στη μάχη για το σεντόνι.

Στο 2ο λεπτό ο Όλμο πέρασε κάθετα στον Πόουλσεν που έκανε το σουτ αλλά ο Ιτακούρα έσωσε με προβολή και στο 14’ ο Σίμονς με φοβερό βολέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 1-0. Στο 18ο λεπτό η Λειψία άγγιξε το 2-0 καθώς ο Νίκολας είπε όχι σε νέο σουτ του Τσάβι Σίμονς.

Η Λειψία ήλεγχε το ματς και στην επανάληψη και τελικά στο 58’ ο Σλάγκερ έβγαλε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Οπεντά έφυγε οριακά στην πλάτη της άμυνας της Γκλάντμπαχ και πλάσαρε για το 2-0.

Στο 60’ ο Νίκολας είπε όχι σε σουτ του Αϊνταρά και στο 63΄ο Πόουλσεν σημάδεψε το πλαϊνό δίχτυ ενώ στο 68’ το σουτ του Ενγκουμού έξυσε τα δοκάρια της Λειψίας.

Στο 73’ ο Νίκλας έσωσε με τα πόδια μετά από σουτ του Σέσκο και στο επόμενο λεπτό γη κεφαλιά του Οπεντά κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ ενώ στο 80’ ο Χένρικς αστόχησε με σουτ από τα 15 μέτρα. Στο 82’ ο Σιμπατσό έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Ορμπάν, Κλόστερμαν (23’ Σιμακάν), Χένρικς, Ράουμ (78’ Μποαουμγκάρντερ), Σλάγκερ, Όλμο (78’ Λουκεμπά), Αϊνταρά (67’ Ζάιβαλντ), Σίμονς, Πόουλσεν (67’ Σέσκο), Οπεντά.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Νίκολας, Ελβέντι, Βέμπερ (56’ Ενγκουμού), Ιτακούρα (69’ Φρίντριχ), Σκάλι (56’ Λάινερ), Νετς, Βάιγκλ, Χακ (69’ Ονορά), Ρέιτς (85’ Φουκουντά), Κονέ, Σιμπατσό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ