Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Βιομηχανική περιοχή Αγίου Σιλά στη Λεμεσό, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, κοντά σε εργοστάσια και σε δύσβατη περιοχή.

Με τέσσερα εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις διεξάγεται η τιτάνια μάχη με τις πύρινες γλώσσες.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτριά μας που βρίσκεται στην περιοχή, η βιομηχανική ζώνη έχει προστατευθεί με αντιπυρική ζώνη που δημιουργήθηκε δυτικά των βιομηχανιών, ωστόσο το βορειοδυτικό μέτωπο παραμένει ανεξέλεγκτο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε με ανάκληση προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στα εργοστάσια της Βιομηχανικής Αγίου Σίλα, έχουν φύγει από την περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιά συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις Επαρχίες. Εκεί βρίσκονται οχήματα από Πυροσβεστική, Τμήμα Δασών, Βρετανικές Βάσεις, Επαρχιακή Διοίκηση, καθώς και από εθελοντικά σύνολα, από την Υπηρεσία Θήρας και από την Πολιτική Άμυνα. Συμμετέχουν επίσης, εναέρια μέσα του Τμήματος Δασών, των Βρετανικών Βάσεων και της Εθνική Φρουράς.

Γεωργία Ιωάννου: «Εδώ ξεκίνησε η φωτιά»

Τι λέει στο philenews αυτόπτης μάρτυρας στην περιοχή όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του philenews, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτάθηκε στη Υπηρεσία Ασθενοφόρων και ζήτησε όπως μεταβούν στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά ασθενοφόρα κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Σε πλήρη κινητοποίηση έχει τεθεί και ο Δήμος Ύψωνα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Σε δηλώσεις του στο philenews, o Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου ανέφερε ότι η φωτιά κινείται προς τα δυτικά. Ο Δήμος συνδράμει με την παροχή δύο μπουλντόζες και δύο ερπυστριοφόρα.

 

 

 

ΠΗΓΗ: PHILENEWS