Στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής προκρίθηκε η Ακτή Ελεφαντοστού η οποία στην έδρα της θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της μαύρης ηπείρου.
Οι… πορτοκαλί νίκησαν 1-0 το Κόγκο στον ημιτελικό με γκολ του Άλε στο 65ο λεπτό και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τη Νιγηρία του Φράνσις Ουζόχο της Ομόνοιας που προκρίθηκε νωρίτερα επί της Νοτίου Αφρικής (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Το ματς:

Οι “ελέφαντες” ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι, όμως ήταν αρκετά άστοχοι κι έτσι απέτυχαν να ανοίξουν από νωρίς το σκορ.
Στο 65ο λεπτό στάθηκαν τυχεροί, αφού ο Αλέ επιχείρησε ένα βολέ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με συνέπεια να καταλήξει στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αντικατέστησαν τον Σεντρίκ Μπακαμπού με τον Σιμόν Μπανζά όμως δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης κι έτσι η Ακτή Ελεφαντοστού προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της στον τελικό, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο και πρώτο από το 2015.

  • ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Γ. Φοφανά, Σινγκό, Μπολί, Εντικά, Κονάν, Σερί (61′ Λαζάρ), Κεσιέ, Αντινγκρά (80′ Μπαμπά), Σ. Φοφανά (61′ Σανγκαρέ), Γκραντέλ (90′ Μπογκά), Αλέ (90′ Κρασό)
  • ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΝΓΚΟ: Εμπασί, Καλουλού, Μπεμπά, Ινονγκά, Μαζουακού, Πικέλ (70′ Τσιμπόλα), Μουτουσαμί, Ελιά (78′ Σιλάς), Κακουτά (46′ Μπονγκοντά), Γουισά (70′ Μαγέλ), Μπακαμπού (69′ Μπανζά)