Ο Παναθηναϊκός AKTOR σημείωσε πολλά μεγάλα σουτ στον τελικό με την Ρεάλ, στον δρόμο προς την νίκη με 95-80 και την κατάκτηση της 7ης EuroLeague της ιστορίας του. Ένα από τα πιο σημαντικά – και για κάποιους το πιο σημαντικό – σημείωσε ο Ντίνος Μήτογλου με 2.5 λεπτά να μένουν για το φινάλε, με το οποίο έκανε το σκορ 86-76.
Δύο ημέρες μετά, ο διεθνής ψηλός περιέγραψε για χάρη της EuroLeague αυτή την φάση αναλυτικά, περιγράφοντας παράλληλα και τα συναισθήματά του. Αναλυτικά, ο Μήτογλου ανέφερε:
«Ο Ναν είχε την μπάλα στην βασική γραμμή. Εγώ κάνω Pop Out με πίσω βήματα στις 45 μοίρες. Παίρνω την μπάλα, κάνω προσποίηση για πάσα στα αριστερά και κοιτάζω το καλάθι. Έχω 2 δευτερόλεπτα να δω το καλάθι, έχω χρόνο να βάλω το σουτ. Σουτάρω, ευστοχώ και γυρνάω, ανοίγω τα χέρια μου και σκέφτομαι ‘αυτό ήταν ΤΟ σουτ, αυτό ήταν ΤΟ σουτ. Σκέφτηκα όταν επέστρεφα στην άμυνα: ‘Τι έκανα;’ Τρελάθηκα, επειδή (σ.σ ως παίκτης) ζεις για να παίξεις τέτοια παιχνίδια, να βάλεις αυτά τα σουτ.
Έχετε δει πως εξέφρασα αυτό που ένιωθα εκείνη την στιγμή. Έτρεχα, πανηγύριζα. Μου πήρε 4-5 λεπτά να επιστρέψω. Μετά οι συμπαίκτες μου πλησίασαν και μου είπαν ότι η Ρεάλ δεν τα παρατάει και πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος».
Δείτε το βίντεο με την διήγηση του Ντίνου Μήτογλου: