Εδώ και μερικές μέρες οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των πιθανών αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τον οποίο θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του.
Θεωρητικά όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι είναι στα μέτρα των πρωταθλητών Κύπρου αλλά θα ήταν καλύτερα αν απέφευγε κάποιους οι οποίοι ναι μεν δεν είναι ποιοτικότεροι από το ΑΠΟΕΛ αλλά κουβαλούν εμπειρία και προέρχονται από σχετικά καλά πρωταθλήματα.
Κάποια παραδείγματα είναι η πρωταθλήτρια Ρουμανίας Στεάουα η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο όνομα στο γκρουπ τον ανίσχυρων του β’ προκριματικού και επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ με προπονητή τον Ηλία Χαραλάμπους.
Από καλό σχετικά πρωτάθλημα όπως το Φινλανδικό προέρχεται και η Ελσίνκι την οποία το ΑΠΟΕΛ απέκλεισε στο παρελθόν, ενώ πιθανή αντίπαλος είναι και η πρωταθλήτρια Πολωνίας Γιαγκελόνια, ομάδα που επίσης θα ήταν καλύτερα να την αποφύγει.
Όσον αφορά θέμα εμπειρίας, η Φλόρα Ταλίν και η Σάμροκ Ρόβερς μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ είναι και η φιλόδοξη Ρίγα Λετονίας που ανήκει στους ιδιοκτήτες της Πάφος FC. 
Ιδανική κλήρωση φαντάζει μια με όλους τους υπόλοιπους (Κλάκσβικ, Λίνκολν, ΤNS, Πιούνικ, Πέτροκουμπ, Μπαλκάνι).
Η κλήρωση του β’ προκριματικού είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου.

*Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι οι πιθανοί αντίπαλοι θα καταφέρουν να προκριθούν από τον α΄ προκριματικό. Από το γκρουπ των ανίσχυρων μόνο η Γιαγκελόνια θα πάει κατευθείαν στον β’ προκριματικό.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Χρίστος Χρίστου