Η Νις καθάρισε με 4-1 την Μονπελιέ, η Λε Πουί κέρδισε με 2-1 την Λαβάλ, ενώ στους «8» προκρίθηκαν και Στρασμπούρ, Παρί και Βαλενσιέν

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΑΛΛΙΑΣ-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Λε Πουί Φουτ-Λαβάλ: 2-1

Η Λε Πουί ομάδα τρίτης κατηγορίας πέταξε έξω την Λαβάλ κερδίζοντας με 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Γαλλίας.

Παρά το γεγονός πως η Λαβάλ ήταν το φαβορί αυτό δεν φάνηκε στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Η Λε Πουί μπήκε ιδιαίτερα ορμητικά στην αναμέτρηση και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε προβάδισμα στο 25’ με τον Μέγερ. Αφού δεν κατάφερε να βάλει το δεύτερο γκολ η Λε Πουί, σε ανύποπτη στιγμή ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 85’ από τον Τσοκουντέ. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μέγερ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να στέλνει στους «8» την ομάδα του.

Μονπελιέ-Νις: 1-4

(Σανιάν 75’ – Ενταγισίμ 29’, Λουσέ 37’, Τσό 39’, Κλόντ Μορίς 62’)

Υπόθεση δέκα λεπτών αποδείχθηκε η πρόκριση της Νις. Η ομάδα του Φρανσέσκο Φαριόλι από το 29’ μέχρι το 39’ πέτυχε τρία τέρματα και έκλεισε εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε με τον Ενταγιασίμ στο 29ο λεπτό. Οχτώ λεπτά αργότερα ο Λουσέ με το πρώτο γκολ του φέτος, πραγματοποίησε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερο ο νεοαποκτηθείς Τσό έκανε το 3-0. Στο 62’ ο Κλόντ Μορίς έκανε το 4-0 για την ομάδα της «Νίκαιας». Οι γηπεδούχοι αφού έχασαν πέναλτι στο 74’ με τον Εντιαγιέ, κατάφεραν να μειώσουν ένα λεπτό μετά με τον Σανιάν σε 4-1.

Σεν Πριστ-Βαλενσιέν: 1-2

(Μπενχμίντα 40’ πεν – Γιούνγκ 31’, Ντουκουρέ 80’)

Μίλησε στο τέλος η Βαλενσιέν και πήρε την πρόκριση στην έδρα της αξιόμαχης Σεν Πρίστ, μιας και κέρδισε με 2-1.

Η Βαλενσιέν ευτύχισε να προηγηθεί στην συμπλήρωση του πρώτο ημιώρου με τον Γιούνγκ. Ωστόσο, λίγο αργότερα, έπειτα από κερδισμένο πέναλτι για την Ζεν Πρίν ο Μπενχμίντα έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν ξανά τα ηνία της αναμέτρησης στο 80’ με τον Ντουκουρέ να πραγματοποιεί το 2-1.

Στρασμπούρ-Χάβρη: 3-1

(Μπάκβα 21’, Εμέγκχα 36’, Σεναγιά 90’– Αγιού 30’)

Στα προημιτελικά έκλεισε θέση και η Στρασμπουρ που υπέταξε την Χάβρη των δέκα παικτών από το 80’ με 3-1.

Σε πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι η Στρασμπούρ προηγήθηκε με το νεαρό εξτρέμ Μπάκβα στο 21ο λεπτό. Εννιά λεπτά αργότερα ο μόνιμος σκόρερ τον τελευταίο καιρό, Αγιού ισοφάρισε σε 1-1 για την Χάβρη. Πρίν φύγει το ημίχρονο όμως ο Εμέγκχα έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά. Στο 80’ η Χάβρη έμεινε με παίκτη λιγότερο και δέκα λεπτά αργότερα ο Σεναγιά έκανε το 3-1, σφραγίζοντας την πρόκριση των γηπεδούχων.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπρεστ: 3-1

(Εμπαπέ 34’, Περέιρα 37’, Ράμος 90 +2’– Μουνιέ 65’)

Τα χρειάστηκε η Παρί αλλά κέρδισε με 3-1 την Μπρέστ των δεκα παικτών και προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου.

Η Παρί μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, χωρίς ωστόσο να βρει γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. το σκορ εν τέλει άνοιξε με τον Εμπαπέ στο 34’ και τρία λεπτά αργότερα ο Ντανίλο Περέιρα έκανε το 2-0 για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Η Μπρέστ μπήκε με διάθεση να πιέσει στην επανάληψη και βρήκε γκολ μείωσης με τον Μουνιέ  στο 65’. Τέσσερα λεπτά μετά ωστόσο έμεινε με δέκα παίκτες χάρη σε αποβολή του Μπρασιέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90+2’ και ο Γκονσάλο Ράμος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για το τελικό 3-1.