Την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πανηγυρίζει η Νιγηρία.
Η ομάδα του τερματοφύλακα της Ομόνοιας Φράνσις Ουζόχο ο οποίος έμεινε στον πάγκο, νίκησε 4-2 στα πέναλτι την Νότιο Αφρική του Μιχλάλι Μαγιαμπέλα του Άρη μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι Ακτή Ελεφαντοστού-Κόγκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα από τα δύο πέναλτι που πέτυχε η Νιγηρία στην άχαρη διαδικασία το πέτυχε ο επιθετικός του Άρη αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό.

Το ματς:

Το σκορ άνοιξε Εκόνγκ στο 67ο λεπτό με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Βίκτορ Οσιμέν ενώ στο 90’ ήρθες η φάση που στιγμάτισε το ματς. Ο Όσιμεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και φάνηκε να σφραγίζει την πρόκριση της Νιγηρίας στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, καθώς με το σκορ 2-0 και το ματς να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, τίποτα δεν φαινόταν ικανό να αλλάξει για τη Νότια Αφρική.
Μόνο που κάπου εκεί μπήκε το VAR στην εξίσωση, με τη φάση να γυρνά πίσω, το γκολ να ακυρώνεται και εντέλει να δίνεται πέναλτι στην «μπαφάνα μπαφάνα», που κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 90’ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Μοκοένα!
Το ματς πήγε στην παράταση όπου στο 115’ αποβλήθηκε ο Κεκάνα της Νοτίου Αφρικής και από εκεί οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Εκεί η Νιγηρία επικράτησε με 4-2 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

  • ΝΙΓΗΡΙΑ: Νουαμπαλί, Άινα, Τροστ-Εκόνγκ, Ατζαγί, Μπάσεϊ, Οσάγι-Σάμουελ (120+2′ Οσαγί-Σάμουελ), Ονιέκα (102′ Αρίμπο), Ιγουόμπι (62′ Γιουσούφ), Σάιμον (62′ Τσουκουέζε), Όσιμεν (110′ Μόφι), Λούκμαν (102′ Ιχεανάτσο)
  • ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Γουίλιαμς, Μουντάου, Κεκάνα, Μβάλα, Μοντίμπα, Μοκοένα, Ξούλου (76′ Μαγιαμπέλα), Σιτόλε, Ζουάνε (76′ Λεπάσα, 117′ Σιμπίσι), Μακγκόπα, Τάου

Image

Image