Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου κριτηρίων UEFA 2024 / 2025 σε συνεδρία της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων που ολοκληρώθηκε στις 24.05.2024.

Γυναικείο
Αpollon Ladies, Lakatamia FC, Ομόνοια Λευκωσίας, Άρης Λεμεσού, Λευκοθέα Λατσιών και Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα κριτήρια κοινωνικής ευθύνης ποδοσφαίρου, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια, τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.

Κάποια σωματεία δεν έχουν συμμορφωθεί με το άρθρο 69 που αφορά την βελτίωση της καθαρής οικονομικής θέσης (Net Equity Rule) και ως εκ τούτου έχει επιβληθεί σχετική ποινή.

Σημειώνεται ότι για τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας και μετά από απαίτηση της UEFA, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ τα έξοδα των αντιπροσώπων ποδοσφαιριστών και η οικονομική πληροφόρηση του κάθε σωματείου για το έτος 2023 για να επιτυγχάνεται πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση του φίλαθλου κοινού.

Η Ομοσπονδία, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τα σωματεία της για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου.