Η Ομόνοια πήρε τη νίκη απέναντι στον Οθέλλο και πέτυχε για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν δεύτερη διαδοχική νίκη και μάλιστα ξανά με ανατροπή, όπως έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Εθνικό. Η αγωνιστική άνοδος του Αλιούμ επιβεβαιώθηκε και στο «Αμμόχωστος», με τον Αφρικανό να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα και να λυτρώνει την ομάδα του.

Το καθοριστικό σημείο όμως του αγώνα ήταν σίγουρα το γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου από τον αρχηγό, Γιάννη Κούσουλο αφού εκεί που ο Οθέλλος θα πήγαινε την ψυχολογία με το μέρος του στα αποδυτήρια, όλα ανατράπηκαν. Ήταν ένα τέρμα «χρυσάφι» θα έλεγε κανείς που έδωσε στους «πράσινους» το έναυσμα της νίκης.

Το έναυσμα βέβαια έδωσε και ο πιστός «πράσινος» λαός, αφού όπως σε κάθε παιχνίδι ήταν δίπλα στην ομάδα, με 1400 Ομονοιάτες να στηρίζουν τους παίκτες καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, βοηθώντας τους να βρουν τα αποθέματα να κάνουν την ανατροπή.
Η επιτυχία της Ομόνοιας την φέρνει στην κορυφή μαζί με Άρη, ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC, αναμένοντας και τα υπόλοιπα παιχνίδια για να δει σε ποια θέση θα την αφήσει ο 1ος γύρος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Δεν λείπουν όμως και κάποιες αρνητικές εξελίξεις που δημιουργούν «πονοκέφαλο» στον Σωφρόνη Αυγουστή, αφού προέκυψαν οι τραυματισμοί του Μάθιους και του Κούσουλου. Ακόμα, τιμωρήθηκαν και θα χάσουν ένα από τους επόμενους δύο αγώνες οι Αλιούμ και Χαραλάμπους.
Το πιο κρίσιμο όμως για τους φίλους της Ομόνοιας είναι το θέμα με τον Λοΐζο Λοΐζου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωσή του και το πώς θα το χειριστεί η διοίκηση, η οποία θέλησε να τηρήσει σιγή ιχθύος για το τι συνέβη.

Σόλωνας Κύπρου