Διάβασα στις εφημερίδες για την διάσταση των απόψεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Σαλαμίνας και της Οργανωμένης ομάδας των οπαδών Red Rebels, για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της ομάδας με την Πάφο, εκτός γηπέδου.

Εγραψα πολλές φορές για την πολύ μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση των οργανωμένων οπαδών της Ν. Σαλαμίνας, σε κάθε αγώνα  της εντός και εκτός έδρας. Για πρώτη φορά η Νέα Σαλαμίνα στην ιστορία της, είχε αυτή τη ζωντανή και φλογερή οργανωμένη κερκίδα. Εμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι  μερικοί νέοι των οργανωμένων οπαδών, δημιούργησαν έκτροπα και επεισόδια εναντίον οπαδών της Πάφου, εκτός αγωνιστικού χώρου, στον αγώνα στην Λάρνακα που η Πάφος αγωνίζετο εναντίον της ομάδας τους.

Λυπήθηκα πάρα πολύ για την δημιουργία των επεισοδίων έναντι των φιλοξενούμενων οπαδών, διότι θεωρούσα την οργανωμένη κερκίδα της Ν. Σαλαμίνας ώριμη, μυαλωμένη, με σωστές συμπεριφορές.
Η έκπληξη μου ήταν πολύ μεγάλη όταν αρχικά διάβασα για τα  επεισόδια, κυρίως από το γεγονός ότι η Νέα Σαλαμίνα από της ίδρυσης της είχε μια σωστή Αθλητική συμπεριφορά και ως Διοίκηση και ως οπαδούς της. Η Νέα Σαλαμίνα παρ’ όλο ότι ήταν η πλέον αδικημένη και κατατρεγμένη ποδοσφαιρική ομάδα από της ίδρυσης της, ποτέ δεν αλλοίωσε και δεν διάβρωσε την Αθλητική της συμπεριφορά, ποτέ δεν προέβηκε σε έκτροπα, ποτέ δεν δημιούργησε επεισόδια και τραυματισμούς.

Μέχρι σήμερα διατήρησε την Αθλητική  και κοινωνική της κουλτούρα καθαρή, έντιμη. Γι’ αυτό το Σωματείο της Νέας Σαλαμίνας απολαμβάνει διαχρονικά την εκτίμηση όλων των φιλάθλων, όλων των ομάδων και των Αξιωματούχων των Ποδοσφαιρικών και Αθλητικών μας Φορέων.

Οι φίλαθλοι και οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας οφείλουν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα τους, μέσα στα πλαίσια της σωστής συμπεριφοράς, της Σαλαμιναίικης φιλοξενίας και του Βαρωσιώτικου σεβασμού στον Αθλητισμό και να διατηρήσουν την κουλτούρα FAIR PLAY που κουβαλά το Σωματείο της για 75 χρόνια.

Η Ν. Σαλαμίνα αγωνίζεται με νύχια και με δόντια, να διατηρείται μετά την προσφυγιά. Μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσε να επιβιώσει και να διακριθεί. Μέσα σε καινούργιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον με την είσοδο των επενδυτών στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, διαμορφώνοντας νέες μεγάλες οικονομικές και πρωτόγνωρες συνθήκες. Η Ν. Σαλαμίνα δεν διαθέτει ένα εύρωστο επενδυτή.

Οι επενδυτές της ομάδας είναι οι χιλιάδες οπαδοί της, οι οποίοι την στηρίζουν και την υποστηρίζουν από το υστέρημα τους και την αγάπη τους. Είναι γεγονός ότι  η Διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας, αγωνίζεται καθημερινά για να φέρει οικονομικούς πόρους στο Σωματείο. Είναι κρίμα και άδικο, να αναγκάζεται το Σωματείο να πληρώνει πρόστιμα στην ΚΟΠ, διότι μερικοί οπαδοί της δημιουργούν προβλήματα μέσα στο γήπεδο. Κάθε πράξη και συμπεριφορά που επιφέρει πρόστιμο στην ομάδα, είναι πράξεις καταδικαστέες και είναι πράξεις, εναντίον των συμφερόντων του Σωματείου. Ολοι οι φίλαθλοι μπορούν μέσα σε κόσμιες συμπεριφορές, χωρίς να προκαλούν, να υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα τους.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας είναι η εμπροσθοφυλακή αλλά ταυτόχρονα και η ασπίδα της ομάδας . Η ζωντάνια τους, η σωστή συμπεριφορά τους,  η ανθρωπιά τους, πρέπει και οφείλει να συνδυάζονται άρρηκτα με την διαχρονική κουλτούρα  της Νέας Σαλαμίνας , για την οποία όλη  η Ποδοσφαιρική Κύπρος εκτιμά και  σέβεται.