Η ευθύνη βαραίνει και την Ευρωλίγκα για το περιστατικό με τον Εργκίν Αταμάν και τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, όπως δήλωσε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης τόνισε πως ήταν ένα καλό «μάθημα» για όλους το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ ξεκαθάρισε πως εξαιτίας αυτού έχουν γίνει πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

«Ήταν ένα μάθημα για εμάς. Αναμφίβολα φαίνεται ότι χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία», είπε αρχικά ο Παούλιους Μοτιεγιούνας στο «BasketNews» και πρόσθεσε:

«Η εταιρία σεκιούριτι πήρε ακόμη πιο σοβαρά την κατάσταση, όπως και η αστυνομία. Το μόνο θετικό είναι ότι επρόκειτο για μία μικρή διαμάχη. Είμαστε όλοι μαζί και συνεχίζουμε μπροστά».

Για την ευθύνη της Ευρωλίγκας: «Δεν θα αποποιηθούμε των ευθυνών μας. Είμαστε υπεύθυνοι. Δεν είχε υπολογιστεί σωστά η κατάσταση. Φαίνεται ότι θα μπορούσε να είχε λυθεί πιο εύκολα, αλλά ό,τι έγινε έγινε».

Από ‘κει και πέρα, ο Παούλιους Μοτιεγιούνας έκανε και μία σημαντική αποκάλυψη αναφορικά με τον Ερυθρό Αστέρα. Συγκεκριμένα, ο Λιθουανός παράγοντας ξεκαθάρισε πως βάσει του νέου καταστατικού η κατάκτηση της Αδριατικής λίγκας από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν της δίνει αυτόματα τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν.

Μάλιστα, τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι Παρτίζαν, Βίρτους Μπολόνια, Βαλένθια και Άλμπα Βερολίνου θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να πάρουν wild card.