Ο Άντερσον Κορέια ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης της Ανόρθωσης επί της Ομόνοιας, ασχέτως αν η συμμετοχή του ήταν ολιγόλεπτη, καθώς, με το γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.
Ο Βραζιλιάνος δεν συγκαταλέγεται φέτος στους βασικούς, μετρώντας δύο ματς στην ενδεκάδα κι άλλες εφτά συμμετοχές ως αλλαγή. Πάντοτε ωστόσο δείχνει πανέτοιμος να βοηθήσει, όποτε του ζητηθεί.
Ο Κορέια πέτυχε το δεύτερο του γκολ με τη φανέλα της Ανόρθωσης και το πρώτο μετά από τις 4 Δεκεμβρίου 2021, στην εντός έδρας ήττα από την ΠΑΕΕΚ με 3-2! Το αξιοσημείωτο είναι πως μετράει μέχρι στιγμής 130 συμμετοχές με την ομάδα της Αμμοχώστου (107 στο πρωτάθλημα, 12 στο κύπελλο, 10 στην Ευρώπη και μία στο σούπερ καπ), βάζοντας πλώρη για να εισέλθει στην πρώτη 5άδα των ξένων στην ιστορία της, όσον αφορά τις συμμετοχές.
Επί του παρόντος είναι στην 7η θέση, ωστόσο δεν είναι καθόλου μακριά από το να ξεπεράσει τους Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι και Ζοάο Βίκτορ, οι οποίοι μετράει 134 και 140 συμμετοχές αντίστοιχα! Στην πρώτη 4άδα συναντάμε κατά σειρά τους Τιμούρ Κετσπάγια, Βίνσεντ Λαμπάν, Νίκο Κατσαβάκη και Νίκο Φρούσο…

Ανδρέας Βεντούρης