Η Μάντσεστερ Σίτι φαντάζει και φέτος ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, που θα είναι ο τέταρτος διαδοχικός και έκτος την τελευταία επταετία, παρόλα αυτά η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Τότεναμ την κοντράρουν στα ίσα, δίνοντας ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον στη φετινή Premier League.

Πίσω όμως από αυτές τις ομάδες υπάρχει ακόμη μία που κάνει ενδιαφέρουσα την κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και αυτή είναι η Άστον Βίλα, που καταλαμβάνει την 5η θέση και είναι σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Σίτι (3 πόντους) αλλά και στο +4 από την 6η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Τζέιμι Κάραγκερ, η πορεία της δεν θα πρέπει να προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη αφού έχει στον πάγκο της έναν καταξιωμένο τεχνικό όπως ο Ουνάι Έμερι, που ξέρει να φτιάχνει ομάδες αλλά και να κερδίζει τίτλους.

“Ο Έμερι μπαίνει στην κουβέντα για τον τρίτο καλύτερο προπονητή της κατηγορίας. Πιθανότατα στις δύο πρώτες θέσεις είναι οι Γκουαρδιόλα και Κλοπ που έχουν κατακτήσει το Champions League.

Έπειτα όμως βλέπεις και τη δουλειά που έχει κάνει ο Έμερι, όχι μόνο στην Άστον Βίλα, κατακτώντας συνέχεια Europa League. Ο Μικέλ Αρτέτα και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν έχουν τέτοιο βιογραφικό όσον αφορά σε κατάκτηση τροπαίων”, τόνισε ο παλαίμαχος μπακ της Λίβερπουλ και νυν τηλεσχολιαστής, για να προσθέσει:

“Αν δεις τους τελευταίους 12 μήνες από τότε που ανέλαβε την Βίλα ο Έμερι και κοιτάξετε και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα συμφωνήσετε πως η Άστον Βίλα είναι ομάδα που έχει δουλευτεί καλύτερα από την Γιουνάιτεντ, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Το πρόβλημα της Βίλα είναι πως θα προχωρήσουν λογικά στην Ευρώπη λόγω της ικανότητας του προπονητή. Τους βλέπω να τα πηγαίνουν καλά στο Conference League, οπότε στο δεύτερο μισό της σεζόν θα παίζουν πολλές φορές Πέμπτη και μετά Κυριακή.