Ο Ανδρέας Μουσκάλλης αρθρογραφεί, αυτή την φορά όχι για το ποδόσφαιρο αλλά για το τένις.

Αναλυτικά:

Ένα έργο, στολίδι, δημόσιας ωφελείας και δημοσίου συμφέροντος

Οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, αποτελούν μια από τις  ωραιότερες οάσεις στην πόλη, ένα χώρο αρμονίας, πρασίνου και απόλυτης ενεργητικής ηρεμίας.

Θυμούμαι πολύ καλά τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην παλιά τοποθεσία, απέναντι από το Σωματείο της ΑΕΚ , στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου. Θυμούμαι ακόμη τα μουρμουρητά μερικών θαμώνων και μελών του Ομίλου, όταν ο Δήμος Λάρνακας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων αποφάσισαν να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις του Ομίλου σε μια νέα τοποθεσία, για να μπορέσει το Τμήμα Αρχαιοτήτων να συνεχίσει τις ανασκαφές στην πολύ σημαντική αυτή περιοχή του Αρχαίου Λιμανιού της πόλης.

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και συζητήσεις, μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Τμήματος Αρχαιοτήτων με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης, κατέστη δυνατή μια συμφωνία μετεγκατάστασης στην περιοχή που βρίσκονται τώρα οι εγκαταστάσεις του Ομίλου , κοντά στο σχολείο του Αγίου Λαζάρου και στο Πολυδύναμο Πολυχώρο Δήμου Λάρνακας. Για να είμαστε ειλικρινής  ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ομίλου, με προθυμία και χωρίς δισταγμούς  παρ’ όλο ότι υπάρχουν μέλη που  διαφωνούσαν,  βοήθησαν και επιτάχυναν τις εξελίξεις για την μετεγκατάσταση του Ομίλου, λαμβάνοντας υπόψη, τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.

Σίγουρα οι Λαρνακείς θυμούνται πολύ καλά την νέα περιοχή που δόθηκε στον Όμιλο για την δημιουργία των νέων της εγκαταστάσεων. Περιοχή υποβαθμισμένη, στην οποίαν κατοικούσαν ερπετά , φίδια και υπήρχε ένας τεράστιος σκουπιδότοπος και οτιδήποτε άλλο προσέβαλλε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η επιλογή του χώρου για δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων του Ομίλου ήταν μια σοφή και πετυχημένη απόφαση των ανθρώπων της πόλης  και του ΚΟΑ, ο οποίος  χρηματοδότησε το έργο.

Ένα πράγματι σπουδαίο Αθλητικό έργο υποδομής της πόλης, ένα στολίδι το οποίο ακύρωσε την κακή και απαράδεκτη κατάσταση του χώρου και την υποβάθμιση της περιοχής. Από μια περιοχή υποβαθμισμένη , ακάθαρτη, κέντρο εκκόλαψης της παρανομίας , φωλιάς ερπετών , σκοτεινή, που οι άνθρωποι φοβόντουσαν να την περπατήσουν και  να την χαρούν , ακόμη και από τον δρόμο μετετράπη με τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, σε μια όαση φωτεινής ομορφιάς, καθαρής , χαρούμενης, πολιτισμένης, σε μια όαση Πραγματικής Αθλητικής και Πολιτιστικής Πανδαισίας.

Με την δημιουργία δε του πολυδύναμου  πολυχώρου του Δήμου Λάρνακας, ένα αξιοθαύμαστο ομολογουμένως έργο ποικίλων δραστηριοτήτων και του νέου , καινούργιου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Λαζάρου, δημιουργήθηκε ένας χώρος τεράστιας Αξίας και ομορφιάς.

Θεωρώ δε ότι η περιοχή αυτή η οποία ξαναζωντάνεψε και τιμά την πόλη και τα στελέχη  της , τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί μια από τις καλύτερες περιοχές  της πόλης, αναβαθμίζοντας την περιοχή και την Οικονομική της αξία.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, με αίτηση στον Δήμο Λάρνακας ζητά την μερική επέκταση των  εγκαταστάσεων του, με την δημιουργία δύο γηπέδων, κυρίως για παιδιά, γυμναστηρίου και αποδυτηρίων τα οποία δεν έγιναν στην πρώτη φάση ανέγερσης.

Μάλιστα δε  τώρα ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει και την απαραίτητη χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι ο Δήμος Λάρνακας, θα εγκρίνει το συντομότερο δυνατό την Αίτηση του Ομίλου για να περάσουν τα σχέδια στο στάδιο της υλοποίησης. Η περιορισμένης έκτασης αυτές διαφοροποιήσεις είναι αναγκαίες για την διεκδίκηση, διεθνών αγώνων μεγάλης εμβέλειας και σπουδαιότητας και κατατάσσοντας την πόλη σε ένα υψηλού επιπέδου Αθλητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, προσθέτοντας στο ήδη υφιστάμενο αποτύπωμα. Η Λάρνακα συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειες της για την ανάδειξη της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030. Ένα έργο δημόσιας ωφελείας και δημοσίου συμφέροντος πιστεύω ότι προσθέτει θετικά στην όλη αυτή προσπάθεια των παραγόντων της Λάρνακας. Με μια επίσκεψη  στους διάφορους χώρους των εγκαταστάσεων του  Ομίλου Αντισφαίρισης, οι επισκέπτες νοιώθουν ευλογημένοι με το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί , νοιώθουν ηρεμία, γαλήνη ησυχία, πειθαρχία, ευγένεια και απόλυτο σεβασμό στον χώρο και στην ευρύτερη  περιοχή. Χωρίς θορύβους , χωρίς  φωνασκίες και αντεγκλήσεις, χωρίς αγένειες  και χωρίς παραβατικές και υπερβολικές  ενέργειες και συμπεριφορές. Ενας καλαίσθητος χώρος μοναδικής ομορφιάς και αξίας ο οποίος τιμά τους ανθρώπους του Ομίλου, για την  αφοσίωση τους στην διατήρηση μιας πολιτισμένης ατμόσφαιρας και ενός ήσυχου και πειθαρχημένου περιβάλλοντος και χώρου. Αυτή την ομορφιά ο επισκέπτης την αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο και τους Αξιωματούχους του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, τον Δήμο Λάρνακας, τον ΚΟΑ και όλους όσους εμπνεύσθηκαν και βοήθησαν στην δημιουργία αυτού του σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου Αντισφαίρισης στην υποβαθμισμένη αυτή περιοχή, δημιουργώντας μια νέα φανταστική περιοχή , μια όαση στην καρδιάς της πόλης, δίνοντας αθλητικούς χώρους και ευκαιρίες στους πολίτες της Λάρνακας, στα νέα παιδιά και σ’ όλους τους Ευρωπαίους και του κόσμου, να ασχοληθούν και να διακριθούν στον  Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στην Αντισφαίριση.

Εύχομαι και ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να επισπεφθούν και οι ανάλογες  εγκρίσεις για την δημιουργία και των άλλων εγκαταστάσεων του Ομίλου, συμπληρώνοντας έτσι το μοναδικό αυτό Αθλητικό δημιούργημα, ένα πρότυπο, κέντρο πράσινο, σύγχρονο , φανταστικό το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη και υπερηφάνεια για τους Σκαλιώτες και όλους τους Αξιωματούχους της.

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου