Στα χέρια της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής βρίσκεται το υπόμνημα που παρέδωσαν οι δικηγόροι των δυο εν αργία Αρχιμανδριτών της Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Το υπόμνημα αφορά την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εκκλησιαστική Ανακριτική Επιτροπή, με την πλευρά των μοναχών να σημειώνει σε αυτό τους λόγους που θεωρεί την διαδικασία παράνομη.

Σε δηλώσεις του ο εκ των δικηγόρων των Αρχιμανδριτών, Αναστάσιος Βαβούσκος, σημείωσε πως στο υπόμνημα καταγράφονται συστάσεις για την εγκυρότητα της διαδικασίας και επεσήμανε πως, «θα αναμένουμε την απάντηση της ανακριτικής επιτροπής. Εδώ και τόσο καιρό προσπαθούμε και παλεύουμε για μια δίκαιη δίκη και κρίση και είμαστε ευτυχής γιατί από χθες και τα ΜΜΕ υποστηρίζουν τις θέσεις μας μετά τις αποκαλύψεις από έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές όπως αναφέρετε ότι η καθαίρεση έχει ήδη προαποφασιστεί. Είναι μια λυπηρή κατάσταση, αλλά είναι η πραγματικότητα».

Επιπλέον, ο κ. Βαβούσκος ανέφερε πως οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, ως μάρτυρες την ερχόμενη Δεύτερα και Τρίτη και επανέλαβε ότι παρά τις διαφωνίες σεβόμενοι την διαδικασία, θα παραστούν ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής.

 

ΠΗΓΗ: REPORTER