Την άρνηση του Ερσίν Τατάρ για τριμερή κλήθηκε να σχολιάσει φιλοξενούμενος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι μία βδομάδα που σίγουρα θα καθοριστεί από τις επαφές που θα πραγματοποιήσει η κ. Ολγκίν στην Κύπρο αλλά σηματοδοτείται και από την σημαντική επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία στις 13 Μαΐου. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η κ. Ολγκίν θα βρίσκεται στην Κύπρο, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Τατάρ.

«Εμείς συνεπείς σε αυτό που εδώ και ένα χρόνο επιχειρούμε, δηλαδή στο να συμβάλουμε θετικά στο να υπάρξουν εκείνες οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι αυτή είναι η ειλικρινής μας βούληση και πεποίθηση», τόνισε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλία με τον κ Μητσοτάκη για να τον ενημερώσει για τα όσα είχαν συζητηθεί με την κ. Ολγκίν και τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα.

Κληθείς να σχολιάσει την στάση του Ερσίν Τατάρ, ανέφερε ότι αυτό το οποίο λέει η Κυβέρνηση είναι αυτό που καθορίζουν τα Ηνωμένα Έθνη. «Εμείς βρισκόμαστε εντός συμφωνημένου πλαισίου και αυτά τα απαράδεκτα που αξιώνει τα τελευταία χρόνια είναι εκτός πλαισίου, άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα και η βούληση να βρεθεί λύση κάπου στη μέσα αφού εκ των πραγμάτων είναι εκτός συμφωνημένου πλαισίου».

«Αυτό που εμείς επιδιώκουμε είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων  εντός του συμφωνημένου πλαισίου όπως αυτό καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που δεν είναι άλλο από τη λύση στο πλαίσιο της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα. Οι ανησυχίες των Τ/κ και Ε/κ μπορούν να απαντηθούν μέσα από αυτό το πλαίσιο λύσης, φτάνει να υπάρξει η απαραίτητη βούληση», τόνισε.