Πρωτόγνωρη συσπείρωση. Πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα. Πρωτόγνωρη συνένωση των πάντων.
Αυτά κυριαρχούν στο ΑΠΟΕΛ, ένα 48ωρο πριν το μεγάλο ραντεβού με την ΑΕΚ που θα αναδείξει τη νέα πρωταθλήτρια ομάδα.
Στον Αρχάγγελο, ο Σα Πίντο και οι ποδοσφαιριστές, έχουν κυριολεκτικά κλείσει τα αυτιά και σήκωσαν μανίκια έχοντας για μοναδικό στόχο να ολοκληρώσουν μία επίπονη σεζόν με τον τίτλο του πρωταθλήματος.
Δίπλα τους καθημερινά η διοίκηση. Η οποία κάνει τη δική της προετοιμασία ώστε η ομάδα να κατέλθει στο γήπεδο κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Προπονητικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές, πρόεδρος και διοικητικά στελέχη, ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο, τι θα σημαίνει να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ, μέσα μάλιστα από τα τεράστια εμπόδια που συνάντησε στη διαδρομή.
Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, έχει τη δική του πρόκληση. Ένας προπονητής ο οποίος γνώρισε τη μεγαλύτερη τιμωρία-αποκλεισμός που έτυχε ποτέ και θέλει να αποδείξει ότι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δίνει απάντηση.
Οι ποδοσφαιριστές, αναγνωρίζουν και τα δικά τους οφέλη, αν γίνουν πρωταθλητές Κύπρου ενώ η διοίκηση που έχει δώσει το δικό της πολύ δύσκολο αγώνα (βλέπε οικονομικό) ξέρει τι σημαίνει ένα πιθανό ενδεχόμενο να επιστρέψει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τέλος, ο κόσμος όχι μόνο είναι κοντά στην ομάδα του αλλά αν ήταν δυνατόν, θα έμπαινε και στο γήπεδο να σπρώξει τους ποδοσφαιριστές.
Με αυτά τα δεδομένα, μετρούν όλοι αντίστροφα για το μεγάλο αγώνα…