Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης (10/10) στις προπονήσεις μετά από τις ημέρες ξεκούρασης που τους έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του Δικεφάλου έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του και να διορθώσει κάποια από τα κακώς κείμενα που έχει παρουσιάσει η ομάδα του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα δώσει το βάρος σε κομμάτια του παιχνιδιού που χρήζουν βελτίωσης, ώστε ο ΠΑΟΚ να εμφανιστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός στο επόμενο κομμάτι της σεζόν.

Το βάρος στην ανασταλτική λειτουργία

Ένα από αυτά είναι και τα κενά διαστήματα που προκύπτουν στην ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ που μπορεί να μην δέχεται πολλά γκολ – έχοντας σε καλή κατάσταση τον Ντομινίκ Κοτάρσκι- ωστόσο επιτρέπει αρκετές τελικές στους αντιπάλους του.

Αυτές οι τελικές μάλιστα, διαχωρίζονται σε δυο επιμέρους κομμάτια του παιχνιδιού: στις στατικές φάσεις, στις οποίες υπάρχουν ζητήματα (που δεν συνάδουν με ομάδα του Λουτσέσκου), αλλά και στα σουτ που επιτρέπουν οι παίκτες του κυρίως από μέση και μακρινή απόσταση.

Είναι δεδομένο ότι για όποια προβλήματα έχουν προκύψει δεν ευθύνονται, αποκλειστικά τουλάχιστον, οι αμυντικοί του και πως το θέμα έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία συνολικά της ομάδας του.

Το ενθαρρυντικό για τον προπονητή του Δικεφάλου είναι ότι στη διάρκεια της διακοπής θα έχει στη διάθεση του όλους τους κεντρικούς μέσους που έχουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του.

Επιστρέφει η πληρότητα στη μεσαία γραμμή με τον Αντόνιο

Κανείς από τους Τσιγγάρα, Σβαμπ, Οζντόεφ και Μειτέ δεν έχει διεθνείς υποχρεώσεις και όταν – σύντομα όπως αναμένεται- μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων κι ο Μάρκος Αντόνιο, ο Λουτσέσκου θα έχει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό πληρότητα στους μέσους του αυτές τις δυο εβδομάδες της διακοπής για να δουλέψει μαζί του.

Μέχρι τώρα ο Ρουμάνος τεχνικός φαίνεται να το…ψάχνει πολύ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα 15 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του- και με την επισήμανση ότι στο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Conference League οι επιλογές του ήταν περιορισμένες – έχει χρησιμοποιήσει 6 διαφορετικά δίδυμα κεντρικών χαφ.

Από αυτά η δυάδα Σβαμπ- Τσιγγάρα είναι αυτή που έχει τη μερίδα του λέοντος, έχοντας ξεκινήσει σχεδόν στα μισά (7 για την ακρίβεια). Ο Αυστριακός έχει κάνει δίδυμο με τον Αουγκούστο, πριν αποχωρήσει για τη Ναντ και με τον Οζντόεφ, ενώ ο Τσιγγάρας έχει παίξει μια φορά με τον Φιλίπε Σοάρες στο πλευρό του και μια με τον Ρώσο μέσο. Ο Σουαλιό Μειτέ από την πλευρά του έχει παίξει βασικός σε 3 παιχνίδια, στα οποία ήταν δίδυμο με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η ενεργοποίηση του Μάρκος Αντόνιο θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου που θα είναι “γεμάτη” και σε αριθμό παικτών, αλλά και σε ποιότητα και χαρακτηριστικά.

Γι’ αυτό κι η δουλειά που θα γίνει αυτό το διάστημα θα είναι σημαντική για τη συνέχεια.