Η διακοπή του πρωταθλήματος και το διάστημα μέχρι την επανέναρξη του και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έδωσε τη δυνατότητα στον Αντόνιο Κορδόν και στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κάνουν το πρώτο απολογισμό για τα έως σήμερα πεπραγμένα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, το πρόσημο είναι θετικό, καθώς η πειραϊκή ομάδα είναι πρώτη, αήττητη, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα στη διοργάνωση. Σχετικά με την Ευρώπη, οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν και έπρεπε να τα πάνε καλύτερα από πλευράς αποτελεσμάτων.

Διότι, η εικόνα τους στα δύο παιχνίδια με την Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα και βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν, ήταν τέτοια που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς στον πρώτο όμιλο αντί για έναν και έτσι τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά.

Ο αθλητικός διευθυντής και ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζουν καλά τι πήγε καλά και τι όχι στις δύο διοργανώσεις και, ταυτόχρονα, τι χρειάζεται να γίνει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να παρουσιαστεί πιο δυνατή στο δεύτερο μισό της περιόδου. Οι “ερυθρόλευκοι” ίσως να προχωρήσουν σε μία ή δύο προσθήκες, αλλά παράλληλα θα ασχοληθούν και ορισμένες ανανεώσεις συμβολαίων παικτών που λήγουν το καλοκαίρι.

Όπως έχει αναφέρει το SPORT24, πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να ανανεώσει τη συνεργασία του με τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές, τους Φορτούνη, Μασούρα, Καμαρά και Πασχαλάκη, τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν τον Ιούνιο.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες αποτελούν βασικούς κρίκους στην αλυσίδα της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Μαρτίνεθ και είναι και εκείνοι που κάνουν τη διαφορά μέχρι σήμερα μαζί με τον Ελ Κααμπί, τον Ποντένσε, τον Έσε και τον Ρόντινεϊ.

Ο Φορτούνης έχει τρία γκολ και οκτώ ασίστ σε δώδεκα αγώνες στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και είναι κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο οποίος χρησιμοποιείται από τον Μαρτίνεθ κυρίως στα πλάγια της επίθεσης, σκόραρε εναντίον της Γκενκ και της Τσουκαρίτσκι στα προκριματικά του Europa League, πέτυχε γκολ και εναντίον της Λαμίας στο πρωτάθλημα και έχει μοιράσει ασίστ στα δύο παιχνίδια με την Τσουκαρίτσκι, εναντίον της Φράιμπουργκ και της Μπάτσκα Τόπολα και στα ματς με τον Πανσερραϊκό, τον Άρη και την Λαμία (2). Δηλαδή, έχει άμεση συμμετοχή σε έντεκα τέρματα σε μόλις δώδεκα αγώνες.

Ο Μασούρας, που παίζει ως περιφερειακός επιθετικός δίπλα στον Ελ Κααμπί, έχει πετύχει πέντε τέρματα σε δώδεκα παιχνίδια και σε συνολικά 704 λεπτά συμμετοχής. Ο Έλληνας άσος σκόραρε κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και στον αγώνα ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι στο Europa League και εναντίον του Ατρόμητου (2) και της Λαμίας στο πρωτάθλημα.

Ο Καμαρά είναι ο ένας από τους μόλις τρεις ποδοσφαιριστές μαζί με τον Ελ Κααμπί και τον Πασχαλάκη οι οποίοι έχουν αγωνιστεί και στα δεκατρία παιχνίδια του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής αποτελεί την “κολώνα” της πειραϊκής ομάδας στη μεσαία γραμμή για τον Μαρτίνεθ και έχει μέχρι σήμερα ένα γκολ -στο πρώτο ματς με την Τσουκαρίτσκι- και μία ασίστ -στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών.

Και ο Πασχαλάκης είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας σημαντικές και καθοριστικές επεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία των αγώνων που χάρισαν βαθμούς στην πειραϊκή ομάδα.

Οι “ερυθρόλευκοι”, λοιπόν, έχουν κάνει την κατάλληλη προεργασία με τους τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές, δηλαδή όλες οι πλευρές γνωρίζουν ποια είναι η επιθυμία τους και αυτό που απομένει είναι τα τελικά ραντεβού (είτε άμεσα, είτε στη διακοπή του Νοεμβρίου ή κοντά στα Χριστούγεννα) για να τα βρουν και να επιτευχθούν συμφωνίες με ορίζοντα την επόμενη διετία ή τριετία.