Παρατείνεται το σήριαλ της παύσης του αρχηγού της Αστυνομίας παρά τις τοποθετήσεις του Προέδρου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει οτιδήποτε άρα το θέμα να θεωρείται λήξαν στην παρούσα φάση. Κανένα θολό τοπίο, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω σε ανακοινώσεις».
Και μπορεί ο Πρόεδρος να δήλωνε χθες ότι δεν υπάρχει κανένα θολό τοπίο γύρω από το ζήτημα ωστόσο οι αστυνομικοί έχουν αντίθετη άποψη. Από το βήμα της βουλής οι συντεχνίες των αστυνομικών δήλωναν ότι η παραφιλολογία γύρω από το θέμα δεν βοηθά στην επιτέλεση του έργου τους.
Ο Πρόεδρος ΤΟΥ κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοιζίδης δήλωσε ότι «πρέπει να δοθεί ένας τέλος, και αν είναι λήξαν το θέμα όπως είπε ο Πρόεδρος τότε οφείλει ο Πρόεδρος να πει ότι είναι λήξαν και ότι Αρχηγός είναι ο κ. Παπαθεοδώρου. Σκεφτήκατε να γίνει ένας φόνος, μια τρομοκρατική επίθεση; Τι θα πούμε στον κόσμο;»
Ο Πρόεδρος ΑΣΔΥΚ, Λουκάς Χρίστου ανάφερε ότι «εμείς αναμέναμε από την πολιτεία να σταθεί δίπλα στην Αστυνομία, από τον απλό αστυνομικό ως την ηγεσία. Δεν υπάρχει βούληση για στήριξη της Αστυνομίας».
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, Κυριάκος Χαραλάμπους δήλωσε ότι «οι αστυνομικοί δεν ασχολούνται με πολιτικά, κάνουν τη δουλειά τους εφαρμόζοντας το νόμο και την τάξη και αυτός είναι ο ρόλος μας».
Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη αύριο στην Γρανάδα αναμένεται να δώσει και άλλη παράταση στο ζήτημα και να βυθίσει την Αστυνομία σε ένα κλίμα μεγαλύτερης εσωστρέφειας.