Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις και που στιγματίστηκε από τον σοβαρό όπως όλα δείχνουν τραυματισμό του Κάργα καλούμαστε να σας μεταφέρουμε την άποψη μας για την Ανόρθωση και την ΑΕΛ μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Ας αρχίσουμε από το δεδομένο…Καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα.. ’Ένα το κρατούμενο.
Τα βαριά πόδια της προετοιμασίας αλλά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός που τουλάχιστον στην Ανόρθωση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς δεν αφήνουν την ομάδα να αποκτήσει ομοιογένεια. Δεύτερο και τρίτο κρατούμενο μαζί…
Η ουσία όμως είναι ότι σε μία εβδομάδα αν η Ανόρθωση σκουντουφλήσει κόντρα στην Άχνα και η ΑΕΛ τα βρει σκούρα με την Δόξα ελάχιστοι θα ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες…Αντίθετα θα αρχίσουν να επιρρίπτουν ευθύνες με το καλησπέρα.
Ας ρίξουμε όμως μια καλύτερη ματιά στις δύο ομάδες…
Ανόρθωση
Από την στιγμή που μέχρι πριν κάτι ώρες ανακοινώθηκαν ποδοσφαιριστές εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εικόνα της ομάδας θα αλλάξει άμεσα. Από την σημερινή εμφάνιση αν πρέπει να κρατήσω κάτι θετικό είναι η όρεξη του Παρούτη που δείχνει να συνεχίζει από εκεί που έμεινε πέρσι καθώς με την είσοδο του, η Ανόρθωση έγινε περισσότερο απειλητική. Στη παρούσα φάση λοιπόν άπαντες στην Ανόρθωση καλούνται να κάνουν υπομονή…να ευελπιστούν ότι τα νέα αποκτήματα θα προσθέσουν αυτό το κάτι στην ομάδα…και φυσικά να μην είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του Κάργα.
ΑΕΛ
Τα πράγματα στην ΑΕΛ διαφέρουν. Η ομάδα εκτός απρόοπτου δια στόματος Χρίστου Χαραλάμπους δεν θα ενισχυθεί περισσότερο (εκτός αν βρεθεί κάτι καλό σε τιμή ευκαιρίας). Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως προσπάθησαν με επιθέσεις από τα «φτερά» να δημιουργήσουν ρήγματα χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα πέραν από 2 σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης. Ο προπονητής δηλώνει ικανοποιημένος…Από εκεί και πέρα τα επίσημα παιχνίδια έχουν φτάσει και η δικαιολογίες για όλες τις ομάδες στερεύουν.
Θυμίζουμε ότι η Ανόρθωση στην 1η αγωνιστική παίζει με το Εθνικό Άχνας το Σάββατο 19 Αυγούστου και η ΑΕΛ εκτός έδρας με την Δόξα τη Δευτέρα 21 Αυγούστου.
Γρηγόρης Γρηγοράς