Μηχανή των γκολ, παίκτης-φαινόμενο, κορυφαίος επιθετικός της γενιάς, είναι μερικοί χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν τον Έρλινγκ Χάαλαντ μετά από τις σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι υπερβολικοί; Με τους αριθμούς που έχει μόλις στα 23 του έτη, δύσκολο να το πει κανείς!

Το «τανκ» από τη Νορβηγία μετά τα δυο γκολ που σημείωσε στην εκτός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπέρνλι (3-0) στην πρεμιέρα της Premier League, έφτασε τα 100 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος και κατέκτησε μια ακόμη εντυπωσιακή πρωτιά, αφού το πέτυχε γρηγορότερα από τον καθένα.

Συγκεκριμένα, σημείωσε 100 γκολ σε μόλις 103 συμμετοχές και άφησε στη δεύτερη θέση τον Ρονάλντο Ναζάριο που πέτυχε κάτι τέτοιο σε 133 παιχνίδια και στην τρίτη τον Χάρι Κέιν που χρειάστηκε 141 αναμετρήσεις.

Στην πρώτη 10άδα δεν υπάρχει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο, σε αυτή βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε 100 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος σε 154 συμμετοχές.

Ο Χάαλαντ ξεκίνησε τη δεύτερη του σεζόν στο Νησί με το πόδι πατημένο στο… γκάζι, δεν δείχνει επηρεασμένος από την περσινή κατάκτηση του τρεμπλ και είναι έτοιμος να σπάσει νέα ρεκόρ. Αμφιβάλλει κανείς;