Έναν σέντερ με… κληρονομικό χάρισμα απέκτησε η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Εμφιόντου Καμπενγκέλε. Κι αυτό γιατί ο Καναδός (με ρίζες από το Κονγκό) σέντερ της «Ένωσης» έχει θείο τον Ντικέμπε Μουτόμπο, καθώς η μητέρα του νέου κιτρινόμαυρου άσου είναι αδερφή του θρυλικού ΝΒΑερ.
Πρόκειται για τον Hall of Famer σέντερ, που έπαιξε για 18 σεζόν στο ΝΒΑ, συμμετείχε σε οκτώ All Star Game και αναδείχθηκε τέσσερις φορές κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος (δεύτερος σε τάπες στην ιστορία με 3.289, πίσω μόνο από τον Χακίμ Ολάζουον που είχε 3.830), με τους Νάγκετς και τους Χοκς να αποσύρουν τη φανέλα του.
Ο 26χρονος άσος έχει στενή σχέση με τον θείο του. «Μιλάμε συνέχεια και του ζητάω συμβουλές συνέχεια για το πώς μπορώ να γίνω καλύτερος. Όσα έχω καταφέρει μέχρι τώρα είναι και χάρη στη δική του βοήθεια. Αυτό που πάντα μου έλεγε είναι πως θα πρέπει πάνω από όλα να κοιμάμαι καλά και να ακολουθώ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έλεγε πως αν είμαι συνεπής έξω από το γήπεδο, θα έρθει και η συνέπεια στο μπάσκετ», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του για τον Μουτόμπο ο Καμπενγκέλε.
Στην υποθετική ερώτηση για το ποιος θα κέρδιζε σε ένα μονό ανάμεσα στον ίδιο και τον θείο του στα ντουζένια του, απάντησε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Ο θείος μου είναι φοβερός στις τάπες, αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να με αντιμετωπίσει μακριά από το καλάθι».
Όταν είχε ρωτηθεί αν ο Ντικέμπε Μουτόμπο τού έχει επιτρέψει να χρησιμοποιεί τη χειρονομία άρνησης που έκανε προς όσους τάπωνε, ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε είχε πει: «Νομίζω πως ναι, αλλά θα πρέπει να τον πληρώνω κάθε φορά που κάνω το ίδιο».