Σε επιφυλακή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Χλώρακα για να αποφευχθεί η επανάληψη επεισοδίων που σημειώθηκαν στην περιοχή τις δύο προηγούμενες νύχτες.
Πάντως σε αντίθεση με τα όσα ζήσαμε τις προηγούμενες δύο  και όλα όσα ζήσαμε τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, ο δημοσιογράφος Κώστας Νάνος, μέχρι αυτή την στιγμή στην περιοχή επικρατεί ησυχία, μετά και τις ενέργειες από τοπικές και κρατικούς φορείς για εκτόνωση της κατάστασης.
Στο σημείο ωστόσο θα παραμείνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας καθώς και τις επόμενες μέρες για αποτροπή πιθανόν επεισοδίων.
Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει οπτικοακουστικό υλικό που έχει εξασφαλίσει προκειμένου να συλλάβει και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια που έγιναν στη κοινότητα της Χλώρακας.

Αστακός η Χλώρακα
Η Αστυνομία έχει καταρτιστεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, το οποίο προβλέπει αυξημένη παρουσία των αντιοχλαγωγικών ομάδων επί 24ώρου βάσεως, καθημερινές περιπολίες στους δρόμους για αντιμετώπιση της παραβατικότητας και λειτουργία Γραφείου Κρίσεως επί 24ωρου βάσεως στην ΑΔΕ Πάφου για συντονισμό των ομάδων που βρίσκονται στην περιοχή. Το μήνυμα που στέλνει η Αστυνομία, είναι ότι  κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου.

Υπό την επήρεια ουσιών
Με χειροπέδες κατέληξε και ο 47χρονος εκπρόσωπος των Σύρων ο οποίος προηγουμένως συμμετείχε σε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας στην ΑΔΕ Πάφου.
Ο 47χρονος εξύβρισε αστυνομικούς και έσπρωξε μέλος της δύναμης, ενώ ακολούθως βρέθηκε θετικός και σε έλεγχο ναρκοτέστ. Λίγο νωρίτερα το διπλοκάμπινο που χρησιμοποιούσε τυλίχθηκε στις φλόγες στην Έμπα.
Τόσο ο ίδιος όσο και οι τρεις συμπατριώτες του που βρισκόταν μαζί του, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου προχώρησε στην έκδοση διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησης για τους υπόλοιπους 16, ενώ ένας ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς. Η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί 6 πρόσωπα για τα επεισόδια της Κυριακής.

Δυσφορία Προεδρικού
Σαφείς εντολές για αποκατάσταση της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Χλώρακα με κάθε τρόπο έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό.
Εκτάκτως τον λόφο του Προεδρικού ανηφόρισαν το μεσημέρι η Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο διοικητής της ΚΥΠ, για να δώσουν εξηγήσει για την έκρυθμη κατάσταση στην Χλώρακα.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΑΔΕ Πάφου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στην αντιπροσωπεία των Σύρων που διαμένουν στη Χλώρακα, για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες τους, αλλά και σύλληψη των υπαιτίων των επεισοδίων.