Μπαίνουμε μόλις στην τρίτη αγωνιστική, είναι πολύ νωρίς, ωστόσο τα πράγματα ήρθαν έτσι για την Ομόνοια που πρέπει πάση θυσία να νικήσει το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Μία η 5άρα και ο αποκλεισμός με κακή εμφάνιση από τη Μίντιλαντ, μία η ισοπαλία και τα κενά που εκδηλώθηκαν (ξανά) κόντρα στην Καρμιώτισσα, έφεραν το ξέσπασα του κόσμου για το γεγονός πως η ομάδα δεν ενισχύθηκε ποιοτικά ή σωστά όπως θα έπρεπε. Αν δεν έρθει η νίκη θα γίνει ακόμα πιο έντονη η…κατακραυγή προς τους ιθύνοντες. 
Το «αιώνιο» ντέρμπι θα κρίνει πολλά και για τον Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Κύπριος προσπαθεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ του, ωστόσο πρέπει να βρει τρόπο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.
Τέλος, άμοιροι ευθυνών δεν είναι οι ποδοσφαιριστές (πλην μερικών εξαιρέσεων όπως οι Κακουλλής και Μπέζους) που έχουν μερίδιο για την κακή εικόνα των τελευταίων ματς, αφού δεν θυμίζουν σε τίποτα το σύνολο που επικράτησε της Μίντιλαντ με 1-0 στο ΓΣΠ και αυτό πλέον μοιάζει με μακριά ανάμνηση.
Σε μια άλλη εξέλιξη, στην Κύπρο για λογαριασμό των κυπελλούχων έφτασε ο Σαϊντού Αλιούμ που αγωνίζεται τόσο στα δύο άκρα της επίθεσης όσο και ως επιτελικός μέσος και τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει αν θα αποκτηθεί ή όχι.

Θράσος Δημητρίου