«Προχωρούμε με κάποιους φίλους στη δημιουργία μιας πολιτικής πλατφόρμας, ενός διαδραστικού εργαστηρίου πολιτικής μεταρρύθμισης» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Γιώργος Παμπορίδης, σημειώνοντας πως Σεπτέμβριο με Οκτώβριο θα λειτουργήσει επίσημα. Στόχος, λέει, είναι η πολιτική παρέμβαση στα δημόσια πράγματα. Αυτή η πλατφόρμα, αναφέρει, θα αποτελεί ένα νέο βήμα για ανθρώπους, οι οποίοι είναι ανενεργοί, να εμπλακούν στην πολιτική. Δεν θα έχει ιδεολογικό στίγμα, θα καλύπτει όλους τους χώρους και θα ενθαρρύνει την έκφραση πολιτικής άποψης. Διευκρινίζει ότι η εμπλοκή σε εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Όπως σημειώνει, η αντικατάσταση του συντάγματος θα είναι το πιο σοβαρό θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί αυτή η πλατφόρμα. Σχολιάζει τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, τον ΔΗΣΥ και γενικότερα τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης τού ζήτησε να τον στηρίξει προεκλογικά και εξηγεί γιατί αρνήθηκε.
–Ποια είναι η πολιτική εικόνα που εκπέμπει ο τόπος σήμερα;
Είναι αυτή που ταυτίζεται με τη σύγχρονη εποχή του ατομικισμού. Υπάρχει έμφαση στο άτομο και ένας υποβιβασμός της έννοιας «κοινωνία». Δίνεται έμφαση στην απόκτηση πλουτισμού, φήμης και δημοσιότητας, χωρίς να ενδιαφέρεται σχεδόν κανένας για το κοινωνικό σύνολο.
–Πρόσφατα επικρίνατε την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη. Είχατε μεγαλύτερες προσδοκίες;
Δεν επέκρινα την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, γιατί θεωρώ τελείως άδικο να κρίνεις μια κυβέρνηση στις 100 μέρες. Η ίδια η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ανήγαγε αυτό το ορόσημο ως κρίσιμο. Αυτό που έκρινα είναι το ύφος της εξουσίας, το οποίο δεν συνάδει με αυτό που πρόβαλλε ο κ. Χριστοδουλίδης ως υποψήφιος και έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ότι η εικόνα που εκπέμπει τις πρώτες 100 μέρες αυτή η κυβέρνηση δεν προοιωνίζει καλές εξελίξεις.