Ο Χοάν Πλάθα θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Η Ένωση τα βρήκε με τον 59χρονο Ισπανό τεχνικό, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Χοάν Πλάθα αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Ένωσης και ο Μάκης Αγγελόπουλος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον πείσει να γίνει κάτοικος Άνω Λιοσίων.

Η ΑΕΚ είχε θέσει ως προτεραιότητα έναν τεχνικό που θα επενδύσει χρόνο στη βελτίωση νέων παικτών (σσ. έχουν αποκτηθεί ήδη οι Ζώης Καράμπελας, Όμηρος Νετζήπογλου και Μάνος Χατζηδάκης) και θα παίξει θελκτικό μπάσκετ, αφού την επόμενη αγωνιστική περίοδο συμπληρώνονται τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου. Κάπως έτσι, ο Πλάθα έμοιαζε κατάλληλος για τη θέση.

Ο 59χρονος τεχνικός είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής στη Ρεάλ (2006-09), είχε συνεχίσει στη Ρεάλ Μπέτις (2009-12), ενώ έπειτα έφυγε από την πατρίδα του και πήγε στη Ζάλγκιρις (2012-13). Αργότερα επέστρεψε στην Ιβηρική χερσόνησο και έμεινε για πέντε χρόνια στη Μάλαγα (2013-18). Στη συνέχεια βρήκε μπασκετική στέγη στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2018-20), ενώ τη σεζόν 2020-21 επέστρεψε ξανά στη Ρεάλ Μπέτις. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μία πολύ σημαντική συμφωνία, καθώς ο Ισπανός αποτελεί σίγουρο το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει στην ΑΕΚ από τότε που ανέλαβε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Μάλιστα, η εν λόγω κίνηση αφήνει να εννοηθεί ότι θα ακολουθούν και κάποιες ηχηρές κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ.