Η Άστον Βίλα καλπάζει από τότε που ανέλαβε ο Ουνάι Έμερι τα ηνία της και ο αγώνας απέναντι στην Φούλαμ το βράδυ της Τρίτης (25/4) για την 33η αγωνιστική της Premier League αποτέλεσε μία ακόμα τρανή απόδειξη για την πρότερη διαπίστωση.

Και αυτό γιατί οι βίλανς κατάφεραν να λυγίσουν με 1-0 την αντίσταση της σκληροτράχηλης ομάδας του Μάρκο Σίλβα με σκόρερ τον Τάιρον Μινγκς στο 21ο λεπτό και έφτασαν στις έξι νίκες στα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ διεύρυναν σε δέκα ματς το αήττητο σερί τους (8 νίκες – 2 ισοπαλίες), για να προσπεράσουν την Τότεναμ και να ανέβουν στην 5η θέση.

Σημειώνεται πως η ομάδα του Μπέρμιγχαμ έχει πλέον ρεκόρ 13 νίκες – 3 ισοπαλίες – 4 ήττες στα 20 ματς πρωταθλήματος με τον Ισπανό στον πάγκο της, με την Άστον Βίλα να έχει σκοράρει και στα 20 αυτά παιχνίδια και να εκτοξεύεται από την 16η θέση στην 5η.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Φούλαμ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο πρώτο λεπτό βρέθηκε κοντά στο 0-1, όμως το εντυπωσιακό γυριστό του Περέιρα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μαρτίνες.

Στο 21’ η Άστον Βίλα κέρδισε κόρνερ. Ο ΜακΓκίν ανέλαβε την εκτέλεση του και βρήκε τον Μινγκς, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Λένο για το 1-0, ενώ στο 34’ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων είπε όχι στον Γουότκινς.

Στο 45+3’ η Βίλα απείλησε και πάλι αλλά ο Λένο έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του ΜακΓκίν, ενώ στο 72’ ήρθε η πρώτη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου όμως η προσπάθεια του Γουότκινς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γερμανού κίπερ της Φούλαμ.

Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν χάρη σε αυτογκόλ του Μινγκς, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Ριντ ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης και στο 90+2’ το σουτ του ΜακΓκιν πέρασε λίγο άουτ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Μορένο(77’ Ντίνιε) , Γιάνγκ(86’ Τσέιμπερς), Κόνσα, Μινγκς, Ντάγκλας Λουίζ, Ντεντόνκερ, Ράμσει(77’ Τραορέ), ΜακΓκίν, Μπουεντία, Γουότκινς

ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Τετέ(68’ Σοάρες), Ανταραμπιόγο, Ριμ, Ρόμπινσον, Ριντ(86’ Κεμπάνιο), Παλίνια, Γουίλσον(17’ Ρέιντ), Περέιρα(68’ Κάρλος Βινίσιους), Σόλομον(68’ Κέιρνι), Τζέιμς