Εμείς το ξέραμε ότι τα συναισθήματα στο ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και ότι η διαφορά ανάμεσα στην απαξίωση και την αποθέωση είναι ένα τσιγάρο δρόμος.
Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά. Από την γιούχα και την μουρμούρα μετά την ήττα με 2-0 από το ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα ενώ είχε προηγηθεί και η ήττα στο Κύπελλο, φτάσαμε στην αποθέωση.
Από τους 800 στη νότια (ήταν δεν ήταν) στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ, στις έξι χιλιάδες, την εξαιρετική ατμόσφαιρα και το πάθος στο σημερινό ντέρμπι.
Τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές τους βοήθησαν οι εμφανίσεις στα προηγούμενα ματς, η πρόκριση στο Κύπελλο και η ανατροπή 6άδας με την Καρμιώτισσα, με την Ομόνοια να δίνει συνέχεια σε άλλο ένα αιώνιο και πλέον το κλίμα έχει γυρίσει.
Σε όλο αυτό, το μεγαλύτερο λιθαράκι το έβαλε ο προπονητής Σωφρόνης Αυγουστή. Το είπε και ο ίδιος ότι με αυτόν στον πάγκο είναι αλλιώς και από την ημέρα που επέστρεψε από την τιμωρία του άλλαξαν όλα και σε θέμα προσέγγισης αλλά και σε θέμα αγωνιστικό και τακτικής.
Πέραν από το πάθος που είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει τις ομάδες του Σωφρόνη, ο ίδιος έδειξε εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές που ξέρουμε και ξέρει και αυτός ότι έχουν ποιότητα (βλέπε Παναγιώτου και Μπεζούς κατά κύριο λόγο), βρήκε σταθερό αμυντικό δίδυμο (Νικόλας-Γιούστε) το οποίο έδεσε και γενικότερα έναν κορμό τον οποίο εμπλουτίζει με τις αλλαγές στην πορεία που κάνουν καλύτερη την ομάδα.
Γιατί οι αλλαγές του βγήκαν στον απόλυτο βαθμό στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ και φαινόταν στο γήπεδο ότι αν μια ομάδα θα μπορούσε στο τέλος να νικήσει όπως πήγε το παιχνίδι αυτή ήταν η ομάδα του.

Χρίστος Χρίστου