Για τις επίμαχες φάσεις των αγώνων της 18ης αγωνιστικής μίλησε στο Super Sport FM 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης.

Ν.ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΝΠ
«Ακυρώνεται μέσω VAR το γκολ της Νέας Σαλαμίνας στο 75’ για κακή χρήση του χεριού του ποδοσφαιριστή της. Σωστά ακυρώθηκε».

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΔΟΞΑ
«Στο ακυρωθέν γκολ της Δόξας, φαίνεται ο ώμος του Σαντίκ να είναι πιο μπροστά».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΑΕΚ
«Ο διαιτητής σωστά ασπάστηκε τη θέση του VAR στη φάση του πέναλτι της ΑΕΚ. Υπήρχε παράβαση».

ΠΑΦΟΣ FC-ΑΠΟΛΛΩΝ
«Η πάσα του Κβίντα στον τερματοφύλακα ήταν παράβαση. Η φάση στο 31’. Πρώτα σταμάτησε την μπάλα και μετά την πάσαρε. Το VAR δεν δικαιούται να επέμβει διότι δεν είναι πέναλτι. Η μπάλα θα τοποθετείτο στα 5,5 μέτρα και οι παίκτες θα στέκονταν πάνω στη γραμμή τέρματος. Στο 46’ ο Ζουνίνιο μάρκαρε τον Βα, βλέπουμε ένα χέρι στην πλάτη του αν και δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο λόγος της παράβασης κι ένα μπέρδεμα των ποδιών. Αυτός πιστεύω ήταν ο λόγος. Στο 51’ έγινε ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή, μετά ο Ζάιρο βγήκε σε πλεονεκτική θέση και μπορούσε να περιμένει ο διαιτητής. Να αφήσει το πλεονέκτημα. Στο 53’ η Πάφος FC ζήτησε χέρι αλλά η μπάλα χτύπησε στο γόνατο. Στο δεύτερο γκολ του Απόλλωνα, φαίνεται ότι ο παίκτης ήταν εκτεθειμένος. Στο 90+5’ ο Χαμάς ισοφαρίζει. Το ερώτημα ήταν αν οι δύο παίκτες στην περιοχή ήταν σε κανονική θέση. Δεν ακούμπησε όμως η μπάλα στο κεφάλι του Ντιγκινί».

ΑΕΛΑΠΟΕΛ
«Στο 49’ ανατράπηκε ο Μακρής, ο βοηθός υπέδειξε το οφσάιντ, περιμέναμε να δούμε αν ίσχυε και πράγματι ήταν οφσάιντ και μένουμε μέχρι εκεί. Στο γκολ της ΑΕΛ, έγινε επικύρωση μέσω VAR. Στο 80’ είχαμε ένα κάλεσμα από το VAR για μια φάση στην περιοχή της ΑΕΛ, για χέρι του Τζιαλμά, προς έκπληξη. Διερωτήθηκα γιατί τον κάλεσε. Από τη στιγμή που η μπάλα χτύπησε στο στήθος και μετά στο χέρι που ήταν σε φυσική θέση, δεν έπρεπε να τον καλέσει. Ο διαιτητής αποφάνθηκε το σωστό, ότι δεν υπήρχε πέναλτι. Έχουμε και τη 2η κίτρινη στον Εφραίμ, ήταν αψυχολόγητη ενέργεια και σωστά υποδείχθηκε».