Ο Ηλίας Χαραλάμπους παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας κι ανάμεσα σε άλλα, μας μίλησε για το πώς κατάφερε να περάσει τις ιδέες του αλλά και τη νοοτροπία νικητή στους παίκτες του, με μία ιστορία.
Αναλυτικά
:

Πώς πέρασες στους παίκτες τη νοοτροπία νικητή που είχε ως αποτέλεσμα η Στέαουα να επιστρέψει στην κορυφή του ρουμανικού πρωταθλήματος 9 χρόνια μετά; «Καταρχάς έχουμε εξαιρετικούς χαρακτήρες, εξαιρετικό υλικό και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Επίσης το βάθος του ρόστερ μας είναι πολύ μεγάλο και πολύ βοηθητικό. Αυτό έκανε πιο εύκολο το έργο μου. Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όπως σε κάθε ομάδα είχαμε ήττες, αλλά σε αυτό ήταν το κλειδί. Δηλαδή το ότι είχαμε μια ισορροπία και στις νίκες και στις ήττες. Δεν άφηναν οι ποδοσφαιριστές μου να τους πάρει από κάτω μία ήττα. Ξέραμε να διαχειριστούμε ένα ματς αν δεν νικούσαμε. Για να καταλάβετε τη νοοτροπία και τη θέληση που είχαν για να στεφθούμε πρωταθλητές θα σας πω ένα συμβάν. Είχαμε εκτός έδρα αγώνα την Τετάρτη κι επιστρέψαμε την Πέμπτη, ενώ το Σάββατο παίζαμε ξανά. Τότε ήρθαν από μόνοι τους οι παίκτες και  μού ζήτησαν από μόνοι τους να μείνουν στο προπονητικό κέντρο Πέμπτη-Παρασκευή για να προετοιμαστούν για το επόμενο ματς και δεν πήγαν να δουν τις οικογένειές τους. Σκεφτείτε μόνο μέσα από αυτό πόσο πολύ ήθελαν το πρωτάθλημα».

Για το πώς πέρασε τις ιδέες του: «Το σημαντικό είναι ότι ήμουν από πέρσι στη Στεάουα. Ήμουν εδώ από πέρσι για δύο μήνες και γνώριζα τους παίκτες και τα θέλω του συλλόγου. Κάναμε δύο προετοιμασίες, κρατήσαμε τον κορμό και το δίμηνο πέρσι ήταν καταλυτικό για να περάσω αυτά που ήθελα στους παίκτες μου. Ήταν πολύ σημαντικό ότι ήμουν στην ομάδα από πέρσι».

*Ολόκληρη η μεγάλη συνέντευξη του Κύπριου κόουτς της Στεάουα και πρωταθλητή Ρουμανίας θα αναρτηθεί σήμερα (4/5) το βράδυ.

Θράσος Δημητρίου