Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, ο Ηλίας Χαραλάμπους, προπονητής της Στεάουα, μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε τον Κύπριο προπονητή, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως όταν «κλείδωσαν» μαθηματικά το τρόπαιο ένιωσε πως «τελείωσε» η υπόθεση τίτλου!
Οι επισημάνσεις του:

Ξέρω πώς είναι μια ερώτηση κλασική αλλά δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω πώς νιώθεις μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες και για τον κόσμο διότι οι θυσίες που έκαναν οι παίκτες ήταν πάρα πολλές. Μόνο αυτοί γνωρίζουν τι πέρασαν για να φτάσουν μέχρι εδώ. Ο κόσμος έδειξε τη δίψα, έδειχνε κάθε ματς  πόσο ήθελε αυτό το πρωτάθλημα. Χαίρομαι που το πανηγυρίζουν τόσο πολύ και ο κόσμος και οι παίκτες. Πανηγυρίζει σχεδόν όλη η Ρουμανία. Νιώθω τεράστια χαρά γιατί από τη μέρα που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα οι φίλαθλοι της ομάδας που δείχνουν αγάπη κι εκτίμηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Έγραψες ιστορία καθώς είσαι ο πρώτος Κύπριος κόουτς που κατακτά τίτλο στο εξωτερικό. Τι σημαίνει για εσένα αλλά και για τους Κύπριους προπονητές το γεγονός ότι έφτασες σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία; «Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν το πρώτο μου πρωτάθλημα ως προπονητής και το χάρηκα πολύ. Το είπα ξανά. Ελπίζω να είμαι κι εγώ ένας από τους λόγους που θα βοηθήσει τον Κύπριο προπονητή να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.  Έχουμε εξαιρετικούς κι αξιόλογους προπονητές. Υπάρχει ταλέντο και στην προπονητική. Στην Κύπρο έχουμε μία εξαιρετική σχολή με τον Σάββα Κωνσταντίνου και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου που βοηθούν τους Κύπριους κόουτς. Πραγματικά, άλλες χώρες ίσως ζηλεύουν τη σχολή μας στην Κύπρο και πηγαίνοντας στη σχολή έμαθα πολλά πράγματα που με βοήθησαν και στη Ρουμανία. Να πω κάτι ακόμα για τους Κύπριους προπονητές. Πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία από την εκάστοτε ομάδα αλλά και η ομάδα να έχει υπομονή και να στηρίξει τον όποιο Κύπριο τεχνικό έχει». 

Πότε είπες πώς «ναι, τώρα κατακτήσαμε το πρωτάθλημα;»: «Το τελευταίο παιχνίδι. Αλήθεια. Ακόμα και όταν ήμασταν 13 βαθμούς μπροστά δεν είπα ποτέ πως το κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Μόνο όταν κλείδωσε και μαθηματικά. Το λέω κι αυτό επειδή είδαμε πολλά να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και η Στεάουα πάντα το έχανε στις τελευταίες αγωνιστικές. Για παράδειγμα, πέρσι το χάσαμε προτελευταίο παιχνίδι. Ήθελα να τελειώσει μαθηματικά για να το απολαύσω και να ξεγνοιάσω και πω ότι τελείωσε»!

*Ολόκληρη η μεγάλη συνέντευξη του Κύπριου κόουτς της Στεάουα και πρωταθλητή Ρουμανίας θα αναρτηθεί σήμερα (4/5) το βράδυ.

Θράσος Δημητρίου