Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Τιάγκο Σίλβα!

Στα 39 του πλέον, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός θα αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Τσέλσι μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, έχοντας ήδη συμφωνήσει να ενταχθεί στη Φλουμινένσε!

Όπως επιβεβαίωσε και ο έγκριτος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία και οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και επίσημα η επιστροφή του Τιάγκο Σίλβα στην ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε το 2006, και από το 2007 έως το 2009.

Παρότι κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, ο Τιάγκο Σίλβα έχει προλάβει να πραγματοποιήσει 34 εμφανίσεις με τη φανέλα της Τσέλσι, στην οποία εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2020, έχοντας έκτοτε αγωνιστεί μαζί της σε 151 παιχνίδια.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 από τις ακαδημίες της Φλουμινένσε, μετακομίζοντας στην Ευρώπη το 2005, για χάρη της Πόρτο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της «Φλου» ως δανεικός, αλλά και στη Ντιναμό Μόσχας, πριν τοο Ιανουάριο του 2009 πάρει μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στη Μίλαν, με την οποία έκανε γνωστό το όνομά του σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Με τους «ροσονέρι» είχε 119 εμφανίσεις, πριν αποχωρίσει το καλοκαίρι του 2012 για να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία παρέμεινε 8 χρόνια (315 εμφανίσεις), ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει χριστεί 113 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, όντας μάλιστα και αρχηγός της σε πολλά παιχνίδια!