Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Europa League και μπορεί να φανεί πάρα πολύ χρήσιμος στο κυνήγι πλέον για την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Conference League. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 0-0 απέναντι στην Καραμπάγκ στο Μπακού.
Πλέον ο Ολυμπιακός είναι μεν τελευταίος με έναν πόντο και δεν έχει κάποια ελπίδα για να συνεχίσει στο Europa League, όμως κυνηγάει τη Ναντ που είναι στην τρίτη θέση και έχει τρεις πόντους, ώστε να συνεχίσει το 2023 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στην επόμενη και προτελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, ενώ η Ναντ αντιμετωπίζει την Καραμπάγκ.
Το ματς
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Καραμπάγκ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε και προσπαθούσε να δημιουργήσει συνθήκες στην ερυθρόλευκη περιοχή. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε παθητικό ρόλο και επιχειρούσε κυρίως στις αντεπιθέσεις.
Στο 13′ ο Κάντι είχε ένα άστοχο σουτ, ενώ το ίδιο συνέβη λίγο αργότερα με τον Βέσοβιτς. Μετά το 25ο λεπτό, η εικόνα των ερυθρόλευκων βελτιώθηκε με τον Μίτσελ να τοποθετεί τον Μπιέλ πίσω από τον Ουί Τζο Χουάνγκ και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στα αριστερά.
Στο 23′ η κεφαλιά του Ντόι πέρασε άουτ, ενώ στο 38ο λεπτό η σέντρα του Μαυριτανού επιθετικού από τα αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαγκομενταλίγιεφ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το 0-0 μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε βελτιωμένος. Επιχειρούσε να κρατήσει την Καραμπάγκ μακριά από την περιοχή του και να ψάξει κάποιες στιγμές, όταν είχε την κατοχή. Στο 52′ έκανε το σουτ ο Κούντε, ενώ στο 59′ τελική είχε και ο Μπιέλ. Από την άλλη, η Καραμπάγκ δεν απειλούσε ουσιαστικά.
Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού η Καραμπάγκ διατηρούσε την κατοχή. Όμως ο Ολυμπιακός έκλεινε τους χώρους, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και κράτησε τον βαθμό έως και το τελευταίο σφύριγμα.
ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85′ Μπαΐράμοφ), Γκαράγιεφ (68′ Ρομαό), Αλμέιντα, Σεϊντάεφ, Κάντι (62′ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (68′ Α. Χουσεΐνοφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι (86′ Ροντρίγκες), Κούντε (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (86′ Ίνπμπομ Χουάνγκ), Μπιέλ (60′ Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (60′ Μαρσέλο).

Το αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής
Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0
Ναντ – Φράιμπουργκ 0-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ