Με το τέλος της 22ης αγωνιστικής ο Απόλλων είχε προβάδισμα 7 βαθμούς από τη 2η θέση, την οποία κατείχε το ΑΠΟΕΛ.
Μέσα σε 6 αγωνιστικές όμως, η διαφορά έχει φθάσει στο μικρότερο της σημείο με τον μόλις ένα βαθμό που χωρίζει τις δύο ομάδες.
Είναι σε τελική ανάλυση, ο απολογισμός όπως τον αποτύπωσαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες με την εκτός πρόβλεψης (βλέπε από αρνητικής άποψης) πορεία του Απόλλωνα που έχει χάσει 13 από τους 18 βαθμούς στη β’ φάση ενώ αντίθετα, το ΑΠΟΕΛ, πήρε από τους 18 τους 11 βαθμούς.
Αυτή είναι η εξήγηση της μεγάλης ανατροπής που πάει να γίνει στην κούρσα του τίτλου και ενώ υπολείπεται το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα ΑΕΚΑνόρθωση, το αποτέλεσμα του οποίου ενδεχομένως να βάλει μεγαλύτερη «φωτιά» στην μονομαχία για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.
Αναλυτικά πως ήταν το σκηνικό με το τέλος της 22ης αγωνιστικής και πριν οι ομάδες του  α’ γκρουπ αρχίσουν τη β΄’ φάση.


Όλα τα λεφτά πλέον, είναι στην έκβαση των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών. Εκεί προμηνύονται μεγάλες μάχες με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά αλλά η αλήθεια είναι ότι άλλη πρόβλεψη γινόταν με την έναρξη της β’ φάσης και το +7 του Απόλλωνα και αλλιώς είναι σήμερα το σκηνικό με το μόλις +1 της ομάδας του Τσόρνιγκερ από το ΑΠΟΕΛ που έχει ήδη πάρει τους περισσότερους βαθμούς στις 6 αγωνιστικές.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, με την εκκρεμότητα του αγώνα ΑΕΚΑνόρθωση