Το «σύνδρομο» του ενός δίσκου, που κυνηγούσε τους αθλητές μας σ’ αυτή την παγκόσμια διοργάνωση, το βρήκαν μπροστά τους και τα κορίτσια του σκητ στη χθεσινή τελευταία μέρα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής που φιλοξενήθηκαν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάκης Ψημολοφίτης στα Λατσιά… Οι διεθνείς σκοπεύτριες μας που στελέχωσαν την εθνική ομάδα των γυναικών, συγκέντρωσαν 206/225 και έμειναν στην πέμπτη θέση, ένα δίσκο πίσω από την ομάδα της Σλοβακίας (207/225), που πέρασε τέταρτη στον τελικό και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η γυναικεία ομάδα της Ιταλίας που κέρδισε στον τελικό την ομάδα των ΗΠΑ. Βεβαίως πέρα από την τύχη τους, οι αθλήτριες μας θα πρέπει να τα έχουν και με την … αστάθεια τους αφού πούλα με πούλα είχε μέχρι και 10 δίσκους διαφορά. Οι τρεις διεθνείς μας Παναγιώτα Ανδρέου (71/75), Κωνσταντίνα Νικολάου (69/75) και Αναστασία Ελευθερίου (66/75) στην πρώτη πούλα συγκέντρωσαν 65/75, στη δεύτερη 75/75 και στην τρίτη 66/75.
Στην ομαδική κατάταξη του σκητ ανδρών, πρώτευσε και πάλι η εθνική Ιταλίας, που κέρδισε στον τελικό την ανδρική ομάδα των ΗΠΑ, ενώ στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, η ομάδα της Γερμανίας κέρδισε την ομάδα της Τσεχίας. Η εθνική Κύπρου με τους διεθνείς μας Μενέλαο Μιχαηλίδη (73/75), Γιώργο Καζάκο ( 69/75) και Βαρνάβα Θεοδώρου (68/75), με συνολικό αποτέλεσμα 210/225 περιορίστηκε στην έβδομη θέση.
Τους τελικούς των δυο αγωνισμάτων, καθώς και την τελετή απονομής των μεταλλίων στους νικητές, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής Βλαδιμίρ Λίσιν, οι οποίοι και απένειμαν τα μετάλλια