Ρόλο θεατή είχε ο Απόλλωνας στις αναμετρήσεις του Σαββάτου οι οποίες τον ενδιέφεραν άμεσα και τα αποτελέσματα των οποίων δημιούργησαν μια τεράστια ευκαιρία.
Οι «γαλάζιοι» είδαν τους δύο άμεσους αντιπάλους τους με την μεγαλύτερη δυναμική το τελευταίο διάστημα να χάνουν βαθμούς (βλέπε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση) και με ενδεχόμενη νίκη στο «Στέλιος Κυριακίδης» θα ανοίξει την διαφορά και από τους δύο.
Μπορεί η απόσταση από την 2η θέση να μην αυξηθεί ακόμα και διπλό στην Πάφο μιας και η ΑΕΚ νίκησε αλλά είναι μια ευκαιρία  να απομακρυνθεί από το ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση με το ξεκίνημα της β’ φάσης και αυτή η ευκαιρία «απαγορεύεται» να πάει χαμένη.
Ανήμερα των καρναβαλιών όπου η Λεμεσός θα γιορτάζει, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα θα βρεθούν στο Κολόσσι για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το ματς της Δευτέρας.
Τα αγωνιστικά δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν, με τον Τσόρνιγκερ να μετρά ουσιαστικά δύο απουσίες (ο Μαλεκκίδης δεν υπολογίζεται πλέον απώλεια) τους Αυλωνίτη και Βουκασίν Γιοβάνοβιτς και μία επιστροφή αυτήν του Ογκεντά.